Quantcast
Radio1_v_zivo


Če na splet objavljaš teh 5 stvari, potem imaš NIZKO SAMOZAVEST, a to dobro skrivaš!
Psihologija | 15. 7. 2018 4:01
Si med njimi? Upamo da ne ;)
Ključne besede:     splet    Facebook    samozavest    objavljanje    splet    bahanje    instagram    stvari    nezadovoljstvo
Si med njimi?

Zrak je pomemben za življenje in za to, da sploh obstajamo, a je zadnja leta v porastu tudi splet oz. družbena omrežja, brez katerih si marsikdo ne predstavlja življenja. Žalostno, a resnično smo ujetniki sodobne tehnologije, ki pa gre včasih malce čez rob. Facebook je bil prvotno namenjen ohranjanju stikov s prijatelji, sedaj pa je prerasel v nekaj povsem drugega.


1. Objavljanje selfijev (vsak dan, večkrat na dan)
Objavljanje selfijev večkrat na dan običajno pomeni, da ima oseba precej nizko samozavest ali slabo sampoodobo in išče potrditev s tem, da si nabira všečke. S tem, ko na določeno fotografijo prejme pohvale, si za trenutek dvigne samozavest in dobi občutek občudovanja okolice. Naslednji dan, ko na sliko ne prejme več všečkov, je čas za nekaj novega. Dekleta rada to počnejo v pomanjkljivih oblačilih, da še bolj pritegnejo ljudi in si s tem dvignejo raven samozavesti, čeprav se v svoji koži ne počutijo najbolje. A je v zadnjem času porast selfijev višja med moškimi - bodisi pred ogledalom, v fitnesu, postelji ...


2. Objavljanje novih stvari
Kupil si si nove superge in zdaj jih moraš nujno pokazati svetu! A jih nisi kupil zase? Seveda si jih, a se želiš pobahati pred drugimi, ki jih nimajo. Zopet gre za nabiranje všečkov in potrjevanje s strani prijateljev, če si kupil dobro ali slabo stvar. S tem, kot ti drugi napišejo pohvale in ti zavidajo, se počutiš boljše in tvoj ego kar malce zraste. To pomeni, da ti v življenju nekaj manjka (ljubezni, svobode, sreče?) in si želiš z materialnimi dobrinami zapolniti to praznino. 


3. Fotografije avta, kjer se vidi znamka vozila  Ne samo moški, tudi ženske zelo rade pokažejo, kaj vozijo in kako zelo ponosne so na to. Najbolj tipična fotografija je tista, ko dekle z lepo urejenimi nohti drži volan, kjer se jasno vidi, da ne vozi avta nižjega cenovnega ranga, ampak nekaj dražjega. 


4. Slike iz fitnesa
Vse lepo in prav, če vsake toliko objaviš svoj napredek, a nenehno posiljevanje Facebook prijateljev in znancev s slikami v fitnesu, ni ravno nekaj, ob čemer ti bodo ploskali. Medtem, ko razkazuješ svoje mišice in nova oblačila, raje dviguj uteži in švicaj, kot pa da pol ure porabiš za to, da boš pred ogledalom videti čudovito. Če ni napredka, pa se vprašaj, zakaj je temu tako - od fotografiranja se namreč ne hujša.


5. Objavljanje obrokov (večkrat na dan)
Bodimo realni: Koga briga, kaj ješ ali kaj si skuhaš? No, razen če nisi kuhar in kažeš svoje specialitete. Medtem, ko slikaš svoj krožnik, solato, sladoled ali pico ... raje odloži telefon in se prepusti užitkom hrane. S tem, ko iščeš pravi kot, da bo hamburger na sliki izpadel čim lepše in nato še pravi fliter, je tvoja hrana že ohlajena - namesto, da bi nahranil sebe, si nahranil oči sledilcev na svojem Instagram ali Facebook profilu.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del