LIVE           051300300   0802255         Frekvence
 

Pico že celo življenje ješ napačno! Picopek pokazal pravi način, ki ga do sedaj ni poznal skoraj nihče

Si vedel/a, da moraš pico prepogniti?
Ključne besede: pica, hrana, trikotnik, napačno, uživanje, picopek, pizza
Skoraj ni človeka, ki ne mara pice ali jo ni poskusil vsaj enkrat v življenju. Okrogla ali kvadratna, ni važno, samo da je slastna. Večina pico uživa tako, da košček prime v roke, spet drugi pa prisegajo na način uporabe vilic in noža - kakorkoli že, vse to naj bi bilo napačno. Kuhar Stefano Sirene, ki ima svojo restavracijo v Avstraliji in je lani prejel nagrado za najboljšo pico, je vsem objasnil način, kako se jo pravilno jé. Marsikdo je spoznal, da jo že celo življenje uživa popolnoma napačno.''Pico morate prepogniti tako, da nastane trikotnik. Da lahko to naredite, mora biti testo za pico mehko, ne predebelo in ne sme biti preveč hrustljavo. To je pravilo, ki velja za uživanje neapeljske pice''.Zakaj pico uživati na takšen način?Ko boš pico prepognil, boš zaužil njen pravi okus, njeno polnost in edinstvenost vseh sestavin, ki se med sabo dopolnjujejo. To velja predvsem za tiste, ki pico radi jedo tako, da jo primejo v roke. Takrat se običajno zgodi, da določene sestavine zdrsnejo dol in se vse razmaže. S tem, ko jo boš prepognil, bodo vse sestavine ostale na svojem mestu.