Quantcast
Radio1_v_zivo


Bolnišnico na Ptuju bo vodila Anica Užmah
| 6. 6. 2018 9:10
Zaposleni opozarjajo na politično kadrovanje
Ključne besede:     Bolnica    Ptuj    direktorica
 Anico Užmah so člani sveta zavoda imenovali za novo direktorico Splošne bolnišnice Ptuj.
Anico Užmah so člani sveta zavoda imenovali za novo direktorico Splošne bolnišnice Ptuj.

Člani sveta javnega zavoda Splošne bolnišnice Ptuj so za zaprtimi vrati za direktorico osrednje zdravstvene ustanove v spodnjem Podravju imenovali Anico Užmah, ki prihaja iz Zdravstvenega doma Celje. V nasprotju z izborom direktorja pred štirimi leti, ko so javno potekale tudi predstavitve prijavljenih kandidatov, se je  o imenih morebitnih prijavljenih tokrat le zgolj ugibalo.

Zaposlenim v ptujski bolnišnici, ki opozarjajo na politično kadrovanje, se pridružuje tudi dosedanji direktor Andrej Levanič: "Zaradi tajnosti postopka izbire direktorja tako vodstvo bolnišnice kot zaposleni in zainteresirana javnost ne poznamo kandidatov ne njihovih programov in tako tudi ne vizije razvoja naše bolnišnice. Izbrane kandidatke za direktorja ne poznam in zato tudi izbire ne morem komentirati, je pa nedvomno uspela prepričati tudi dva člana sveta zavoda od štirih, ki prihajajo iz našega okolja, in to ob tem, da smo imeli kandidata, ki že več kot 20 let deluje v bolnišničnem zdravstvu, ima več kot desetletne izkušnje vodenja največjega in najkompleksnejšega bolnišničnega oddelka in doktorat iz ekonomije, sodeluje s številnimi drugimi zdravstvenimi ustanovami in v akademski sferi in je pripravljen ugrizniti v kislo jabolko vodenja naše bolnišnice. Po neuradnih informacijah je bil edini, ki je predstavil jasno vizijo razvoja naše bolnišnice. Kako in s čim je izbrana kandidatka prepričala večino članov sveta zavoda, bomo, upam, kmalu izvedeli. Upam pa, da kadrovanje za zaprtimi vrati ne bo usodno za bolnišnico Ptuj."

Za uspešno regijsko bolnišnico

Anica Užmah
: "Na razpis se je prijavilo šest kandidatov. Upam, da sem člane sveta zavoda prepričala s programom dela in razvoja Splošne bolnišnice Ptuj, v katerem sem v ospredje postavila bolnike, ki bodo prejeli kakovostne zdravstvene storitve v uspešni regijski bolnišnici."