Radio1_v_zivo


Vesela novica ZA ŽENSKE: Naredite tole ... in si zagotovite ORGAZEM!
Ljubezen & seks | 19. 5. 2018 10:08
Morda se vam sliši nenavadno, a baje deluje!
Ključne besede:     orgazem    ženska    nos    zamašenost    spihanje    voh    čut    intenzivnost    študija
Ženski orgazem se začne pri ... nosu?!

Raziskave so pokazale, da bi si morala ženska pred spolnim odnosom vedno dobro očistiti nos ali bolje rečeno se pošteno ''usekniti''. Tisti, ki so delali raziskavo so dokazali, da je nos oz. voh ključnega pomena za doživljanje orgazmov.

Vse se torej začne pri čutilu za voh. Kajti ženske, ki imajo bolj oster vonj, imajo s tem tudi bolj izostrene čute, se hitreje vzburijo in so zmožne dosegati bolj pogoste ter intenzivne orgazme. Psihoterapevt Philip Hodson je povedal: "Raziskave so pokazale, da imajo čutila, kot je nos veliko vlogo pri doseganju orgazmov. Kajti, če ima ženska zamašen nos in s tem onemogočeno zaznavanje vonjav, to lahko povzroči nezmožnost doseganja orgazmov. Tudi, če ni prehlajena, je nos dobro vsake toliko časa spihati in očistiti, da dihanje skozenj ni oteženo. Redno čiščenje nosu zna biti precej koristno, čeprav se vam morda sliši nenavadno!''
"Iz svoje praske seksualne terapije vem, da lahko partnerja izboljšata spolni odnos s tem, da izostrita čute za vohanje. Vonjave so pri seksu bolj pomembne, kot si mislite.'' Je še dodal psihoterapevt.Raziskovalec Johanna Bendas pa je dejal: "Vse ženske, ki so sodelovale v tem eksperimentu so prišle do zaključka, da je vonj izredno pomemben za vzburjenje, domišljijo in je ključen faktor za doseganje orgazma''.