Quantcast
Radio1_v_zivo


NORO: Prihaja nov televizijski studio za otroke, povečanje za 400 kvadratov in interaktivno motorično-didaktično plezalo!
Oglas | 8. 4. 2018 14:00
Minicity Ljubljana bo odslej še večji in z novimi vsebinami za otroke do 12. leta in njihove starše: to je najbolj priljubljeni otroški tematski park v Sloveniji, kjer nikomur ni dolgčas
Ključne besede:     Minicity    otroci    Slovenija    igrišče    interaktivno    kreativno    zabava    vikend    starši
Foto: Marko Delbello Ocepek

Otroško kreativno mesto Minicity Ljubljana bo kmalu bogatejše za ogromno interaktivno igralo s cestnim poligonom, te dni pa se odpira tudi nov in čisto pravi TV-studio, kjer bodo otroci med drugim vodili pravi TV Dnevnik in si posnetek poslali na svoj elektronski naslov! Obenem se Minicity širi in bo z več kot 1600 kvadratnimi metri površin največji otroški didaktični park v Sloveniji.

 

 

 

 

Učenje skozi igro je najučinkoviteljše, se strinjajo strokovnjaki. In prav to je vodilo otroškega mesta Minicity v Dvorani A ljubljanskega BTC-ja. Na novem interaktivnem igralu bodo otroci z gibanjem in plezanjem reševali izzive, povezane z varnostjo v prometu, zasnovali pa so ga v sodelovanju z AMZS, Generali, Javno agencijo RS za varnost prometa in Didaktičnimi igračami. Pravi magnet bodo tudi spremljajoč cestni poligon in posebne ovire in efekti, kot npr. megla, divjad na cesti in tunel, s katerimi se bodo spoprijeli otroci: mostovi, predori, tema in ovire na poti.

 

 

 

Minicity Ljubljana bo že aprila bogatejši za nov televizijski studio, ki ga pripravlja RTV Slovenija. V njem bo prava kamera in prikazovalnik besedila ter različni scenski elementi. Otrokom bodo razkrili skrivnostni svet priprave različnih oddaj in kreativne poklice, ki jih ustvarjajo. Kot voditelji TV Dnevnika se bodo lahko otroci  tudi posneli in si posnetek poslali na elektronski naslov staršev!

 

 

  

Se tvoj otrok hitro dolgočasi? To je tematski park, ki ga bo navdušil! Majhna banka, trgovina, pekarna, policijska postaja, zobozdravstveni center, hiša vode, hiša barv, mlekarna, radio, športna hiša, porodnišnica, televizijski studio in še 30 drugih hišic in igralnih enot, kjer otroci stopijo v čevlje odraslih, so razlog, da je Minicity Ljubljana trenutno najbolj zaželen prostor za preživljanje prostega časa otrok do 12. leta in njihovih staršev, starih staršev, učiteljev in vzgojiteljev. 

 

 

 

Minicity je že četrto leto prva izbira otrok in staršev, ko si želijo kakovostnega preživljanja prostega časa. Le kaj je boljšega od učenja različnih veščin skozi igro? Tako so mnogi otroci v Minicityu že bili policisti, piloti, novinarji, peki, zobozdravniki, vozniki avtobusa, strojevodje, voditelji, zidarji, pleskarji, delali v trgovini s čisto pravo blagajno, snemali s čisto pravo kamero, vozili električni avtomobilček na cestnem poligonu in se ob tem učili prometnih predpisov… Obiskujejo jih tudi skupine vrtcev, šol in zavodov iz vse Slovenije. Skupno vsako leto naštejejo preko 60.000 obiskovalcev, z veliko širitvijo in odprtjem tudi v Dvorano A pa se bodo te številke še znatno povečale!

 

 

Celodnevna vstopnica za deset urni obisk otroka in starša/spremljevalca je 10 €, enourna za otroka in spremljevalca pa le 4,90 €. Medtem ko otrok raziskuje hišice in ulice malega mesta, se starši lahko sprostijo v internetnem kotičku ali v Minicity kavarnici & slaščičarnici, lahko aktivno sodelujejo pri igri ali pa otroka pustijo v varstvu, kar je dodatna storitev z dodatnimi usposobljenimi animatorji, ki bdijo nad manjšo skupino otrok v varstvu brez spremstva. Minicity je tudi ponudnik najcenejšega varstva, saj ura znaša samo 4€/h.

 

 

 

Minicity je tudi najbolj kul prizorišče za otroške rojstnodnevne tematske zabave. Vsak mesec pa organizirajo več kot 15 dogodkov za otroke, predavanja za starše in prav posebne dogodke za bodoče mamice pod imenom Okrogli trebuščki ter strokovna predavanja za pedagoške delavce.

 

Nekaj foto utrinkov z današnjega dogodka za poslovne partnerje - Minicity mikser. 

 

Otroci se v Minicityju nadvse zabavajo. 

 

Z leve proti desni: mag Damjan Kralj, Marko Kotnik, Špela Končar, Miha Culiberg, Tina Antonč

 

 

 

Tudi mladi mamici Jasna Kuljaj in Neža Marolt sta navdušeni nad novostmi, ki jih prinaša Minicity.

 

 

 

 

 

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del