Quantcast
Radio1_v_zivo


Nova enota Lekarne Ljubljana - ob ZD Grosuplje
| 21. 3. 2018 8:29
Lekarna Ljubljana je ob odprtju nove enote z donacijami v skupni vrednosti 13.000 evrov podprla devet lokalnih organizacij.
Ključne besede:     Lekarna Ljubljana    Grosuplje    Zdravstveni dom    zdravila    pacienti
Lekarna pri ZD Grosuplje

Lekarna Ljubljana je odprla novo enoto - Lekarno pri ZD Grosuplje. Z odprtjem lekarne na ob zdravstvenem domu bosta obe zdravstveni dejavnosti še bolj povezani, kar bo prispevalo k bolj učinkoviti obravnavi pacientov. Lekarna Ljubljana je ob odprtju nove enote z donacijami v skupni vrednosti 13.000 evrov podprla devet lokalnih organizacij.

Lekarna Ljubljana je oktobra 2016 položila temeljni kamen za novo lekarno pri Zdravstvenem domu Grosuplje. V objektu v treh etažah je uredila prostore za lekarno, ki se nahajajo v pritličju objekta in deloma v kleti - skupna velikost lekarne je približno 180 m2. Ostali del objekta je namenjen izvajanju dejavnosti Zdravstvenega doma Grosuplje. Celotna vrednost investicije je znašala 1.200.000 evrov (brez DDV). Po prejemu soglasja, da Lekarna Ljubljana lahko ustanovi novo organizacijsko enoto Lekarno pri ZD Grosuplje (na osnovi 28. člena Zakona o lekarniški dejavnosti) in odločbe o verifikaciji Lekarne pri ZD Grosuplje je Lekarna Ljubljana danes odprla novo enoto. Ob tem je v skladu s pogojem iz prejetega soglasja danes prenehala delovati Lekarna Sončni dvori. Lekarna Ljubljana ima tako tako v občini Grosuplje dve enoti, poleg novo odprte lekarne še Lekarno Grosuplje. Nova Lekarna pri ZD Grosuplje je v skladu z zakonskimi določbami od vseh obstoječih lekarn v občini Grosuplje oddaljena več kot 400 m.

 

Direktor Lekarne Ljubljana dr. Marjan Sedej je ob odprtju nove enote povedal: »Vesel sem, da danes po letu in pol od položitve temeljnega kamna odpiramo Lekarno pri ZD Grosuplje. S tem bomo ponudili naše storitve na novi lokaciji, kjer sem prepričan, da bomo še bolj tesno in učinkovito sodelovali s sodelavci zdravstvenega doma pri obravnavi pacientov. V Lekarni Ljubljana se trudimo zagotavljati zaupanja vredno okolje - s strokovnim in spoštljivim odnosom do naših strank, brezplačnimi lekarniškimi storitvami ter s kakovostno ponudbo

 

Župan občine Grosuplje dr. Peter Verlič je poudaril: »Pred tremi leti smo na Koščakovem hribu v Grosupljem odprli prizidek k zdravstvenemu domu s kar osmimi novimi splošnimi ambulantami, urinskim in hematološkim laboratorijem in službo nujne medicinske pomoči. Pred dobrim letom je do zdravstvenega doma prvič zapeljal minibus, da bo dostopnost do zdravstvene oskrbe za naše občanke in občane kar najbolj enostavna. Danes pa poleg zdravstvenega doma odpiramo tudi res že težko pričakovano novo lekarno. Pot od zdravnika z receptom do lekarne bo zdaj zelo kratka. Veseli smo, da se bo tako za vse uporabnike zdravstvenega doma, paciente zdravstvena storitev še izboljšala. Na koščakovem hribu v Grosupljem pa smo dobili pravi mali zdravstveni center.«

Lekarna Ljubljana, ki se zaveda pomena družbeno odgovornega delovanja, je ob odprtju nove lekarne z donacijami v skupni vrednosti 13.000 evrov podprla devet lokalnih organizacij: Karitas Grosuplje, Kinološko društvo Grosuplje, Ženski pevski zbor Lastovke, Rokometni klub Grosuplje, Strelsko društvo VSO, Košarkarski klub Grosuplje, Ženski košarkarski klub Grosuplje, Shotokan karate klub Grosuplje, Nogometni klub Brinje.