Quantcast
Radio1_v_zivo


V središču Ljubljane bosta zaprti Gospovetska in Dalmatinova
| 19. 3. 2018 8:46
Zaradi rekonstrukcije bosta od 3. aprila do predvidoma 30. junija 2018 za ves promet zaprti Gosposvetska cesta in Dalmatinova ulica do Miklošičeve ceste.
Ključne besede:     Gospovetska    Dalmatinova    Ljubljana    središče    prenova    zapora
Obvozi med prenovo

Na severnem delu Slovenske ceste bo veljala spremenjena začasna prometna ureditev, po kateri bo izvoz možen le v smeri proti Tivolski cesti. Križišče Slovenske in Gosposvetske ceste bo v tem času prevozno le za avtobuse LPP, kolesarje, intervencijska vozila in imetnike dovoljenj MOL za Slovensko cesto.
Za pešce in kolesarje bodo vzpostavljeni koridorji ob gradbišču, ki se bodo sproti prilagajali poteku del, oziroma bodo označene druge obhodne ali obvozne poti. 
Za popolno zaporo so se na MOL odločili zato, da bodo dela lahko končana v najkrajšem možnem času. Prosimo vas za razumevanje ter potrpljenje, saj območje obnavljamo za boljšo mobilnost in s tem večjo kakovost bivanja.

Mestni avtobusi bodo vozili po spremenjenih trasah. Na Tivolski cesti bo urejeno začasno avtobusno postajališče, tista na Gosposvetski cesti in Dalmatinovi ulici pa bodo v času zapore ukinjena.


Poleg arheoloških raziskav, ki so bile delno že opravljene, bodo v okviru del prenovljeni tudi vodovod, kanalizacija, plinovod, vročevod in javna razsvetljava. Nova podoba Gosposvetske ceste bo sledila videzu Slovenske ceste, po celotni dolžini bodo zasadili obojestranski drevored, tlakovali »trg« pred cerkvijo in na vseh pomembnih točkah (križiščih, prehodih, avtobusnih postajališčih) uredili taktilne oznake za slepe. Na odseku med križiščem s Celovško cesto in Zupančičevo ulico je predvidena ukinitev enega voznega pasu v smeri proti centru, v nasprotni smeri pa ukinitev ločenega desnega zavijalnega pasu na Tivolsko cesto. S tem bodo dobili dodatne površine za pešce in kolesarje.
Na Dalmatinovi ulici bodo ohranili obstoječo enosmerno ureditev. Z zoženjem voznih pasov bodo na severni strani ulice pridobili dodaten prostor za vzpostavitev kolesarske steze proti zahodu, med parkirnimi mesti pa je predvidena ureditev enostranskega drevoreda.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del