Quantcast
Radio1_v_zivo


TO so spletne trgovine, v katerih je tvoj nakup varen
Oglas | 27. 3. 2018 6:27
Kako lahko pred nakupom hitro in enostavno preveriš, ali je izbrani spletni trgovec zanesljiv in ali so dosedanji kupci pri njem nakupovali varno?
Ključne besede:     svetovni dan potrošnikov    Shopper's Mind    varno nakupovanje    nasvet

Ob svetovnem dnevu potrošnikov, ki smo ga praznovali 15. marca je bila predstavljana oznaka zaupanja, ki te varuje pri spletnem nakupovanju. Kupovanje preko spleta je vse bolj priljubljeno, ker lahko vse nakupe opravimo kar od doma, a še vedno se marsikdo od nas prestraši, ko je treba spletnemu trgovcu dati osebne podatke in plačati naročene izdelke. Kako lahko pred nakupom hitro in enostavno preveriš, ali je izbrani spletni trgovec zanesljiv in ali so dosedanji kupci pri njem nakupovali varno?

 

V spletni trgovini poišči oznako zaupanja

 

Dr. Jelena Rašula, ena od ustanoviteljev blagovne znamke Shopper's Mind, ki v Sloveniji skrbi za spodbujanje zaupanja potrošnikov na spletu, pojasnjuje:

 

»Oznaka zaupanja je element na spletni strani, ki kupcu sporoča, da lahko spletnemu trgovcu zaupa v zvezi z določenim področjem. Kupci zato lahko pogosto opazimo napise, kot so »100% varen nakup«, »varno plačilo«, »nakup brez tveganja«, »preverjena kakovost«, »Spletni trgovec leta« in podobno, ki nas skozi celotni nakup spremljajo in pomirjajo, da bo z našim nakupom vse v redu."

 


 

Kot pomoč kupcem pri informiranem in varnem nakupovanju na spletu smo razvili slovensko oznako zaupanja CERTIFIED SHOP®, ki jo podeljujemo spletnim trgovcem, ki izpolnjujejo naše stroge standarde varnega spletnega nakupovanja.«

 

CERTIFIED SHOP® označuje zaupanja vredne spletne trgovce


Če v spletni trgovini opaziš oznako CERTIFIED SHOP®, ti ta pove, da je neodvisna institucija preverila in ocenila spletno trgovino kot zanesljivo ter da lahko tam varno opraviš nakup. Poleg tega ti sporoča, da so drugi kupci presodili, da je trgovina vredna zaupanja.

 

To, da je spletna trgovina pridobila oznako zaupanja CERTIFIED SHOP® ne pomeni samo, da je skladna z nacionalnimi smernicami, temveč da posluje tudi v skladu s strogimi evropskimi standardi varnega nakupovanja na spletu. Vsaka spletna trgovina z oznako CERTIFIED SHOP® namreč prejme tudi evropsko oznako zaupanja EMOTA.

 

»Oznaki zaupanja CERTIFIED SHOP® in EMOTA se od drugih podobnih certifikatov ločita po tem, da vključujeta celoletno merjenje zadovoljstva kupcev in zajemata celovit pregled storitve trgovca, od kakovosti opisov izdelkov in storitev, transparentnosti oblikovanja cen, obveščanja o vseh pogojih in omejitvah pred samim nakupom do vidikov zasebnosti in varnosti plačil ter celovite podpore v primeru nastalih težav pri nakupu. Cilj je pomagati potrošnikom, da prepoznajo trgovce z visoko kakovostjo storitev,« pojasnjuje Marin Vladović iz podjetja Ceneje, pod okriljem katerega se podeljujeta oznaki.

 

 

 

Komu lahko bolj verjameš kot kupcem, ki so že preverili trgovca zate?


Nekatere oznake se da enostavno kupiti, vendar s tem kupcem ne zagotavljajo nikakršne varnosti. CERTIFIED SHOP® je edina oznaka na slovenskem tržišču, ki se podeljuje na osnovi 3 najpomembnejših elementov varnega nakupovanja na spletu:

 

  • pozitivnega mnenja kupcev
  • skladnosti trgovine s tehničnimi standardi
  • izkušnje skritega kupca, ki v vsaki certificirani trgovini opravi testni nakup

 

  

Vedno preveri seznam certificiranih trgovcev!

 

Pred vsakim naslednjim spletnim nakupom obvezno preveri, če ima izbrani trgovec oznaki zaupanja CERTIFIED SHOP® in EMOTA!

Na seznamu certificiranih trgovcev lahko v vsakem trenutku pogledaš, katere trgovine imajo oznaki. S klikom na oznako ob posameznem trgovcu na seznamu ali v sami spletni trgovini lahko hitro preveriš veljavnost certifikata in se prepričaš, da je tvoj nakup varen.

 

3 stvari, ki jih moraš poznati za varno spletno nakupovanje:

 

 

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del