Quantcast
Radio1_v_zivo


DEJANJE, ki OGREJE SRCE: Ko boš prebral, zakaj ti ljudje kupujejo "preveč" kav, boš TO želel storiti tudi TI!
WOW | 28. 2. 2018 3:45
TO se dogaja že povsod po EVROPI, samo pri nas ŠE ne
Ključne besede:     kava    dobrodelnost    mraz    neverjetno    brezdomci    dobrosrčnost
Nekaj, kar bi moralo imeti vsako mesto!

Na Facebooku je že nekaj časa nazaj zaokrožil zapis, ki je prejel ogromno odziva. Sploh v teh mrzlih dneh bi bilo prav, da bi se to dejanje ljudi razširilo med ljudmi. Zapis je v javnost spravil moški, ki je obiskal nek lokal v Nemčiji in bil priča dejanju, ob katerem so se mu v očeh nabrale solze, do danes pa ga je delilo že več ko 88.000 ljudi. In kaj točno je zapisano?

 

»Danes sem obiskal neko malo kavarno, skupaj s prijateljem. Prišla sva do pulta in naročila dve kavi, nato pa sva odšla proti mizi. Takrat sta naročilo oddali dve drugi osebi in naročili naslednje: 'Pet kav prosim, dve za naju in tri za na stran.' Ti dve osebi sta nato plačali račun za pet kav, vzeli dve kavi in odšli. Svojega prijatelja sem vprašal, kaj to pomeni in rekel mi je: 'Počakaj, pa boš videl!'.

Sčasoma je v kavarno prišlo še več oseb, dve ženski sta naročili vsaka eno kavo, jo plačali in pustili račun tam ter odšli. Naslednje naročilo so oddali trije moški v kravatah, vsak eno kavo zase ter štiri dodatne. Medtem, ko sem se še vedno spraševal, kaj je s temi kavami, sem užival v svoji odlični kavi in razgledu na trg pred kavarno. Naenkrat je vanjo vstopil moški z zelo slabimi oblačili, videti je bil kot brezdomec. Stopil je do pulta in vprašal, če imajo mogoče zanj kakšno plačano kavo. Natakar mu je pripravil odlično kavo in na enem od računov označil, da je ena plačana kava že uporabljena.«

 


Tako to torej deluje: Osebe, ki želijo pomagati, plačajo kavo vnaprej, tisti, ki si je ne morejo privoščiti, pa lahko potem pridejo in vzamejo kavo, ki mu jo je nekdo plačal. Ta tradicija prihaja iz Neaplja, s časom pa se je razvila že povsod po svetu. Na nekaterih mestih lahko plačaš, ne samo kavo, ampak tudi obložene kruhke ali pa malice. Kako lepo bi bilo, da bi se to sporočilo razširilo povsod in da bi sploh v teh mrzlih dneh kavo lahko privoščili tudi nekomu, ki morda leži na ulici in se trese od strašnega mraza.


Bi ti plačal KAVO, če bi imeli kaj takšnega tudi v naših lokalih? Zaupaj nam v komentar na Facebooku!

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del