Quantcast
Radio1_v_zivo


ISKRENO PISMO: ''Dragi bivši mož ali se spomniš, ko si mi povedal, da me zapuščaš zaradi druge ...''
Žalostno | 25. 2. 2018 11:19
Reakcija ženske te bo močno presenetila
Ključne besede:     pismo    partner    reakcija    ženska    resnično    
Pustil jo je zaradi druge, ona pa je to sprejela povsem drugače, kot bi pričakoval

Ne more je ljubiti bolj, kot je ljubil mene, saj sem bila jaz njegova svobodna odločitev, ona pa je njegov beg. Beg od mene, beg od mojega utrujenega obraza, ki ga je gledal vsak dan, ko sem prišla iz službe, pospravljala za njim, mu kuhala, prala in se konec koncev ukvarjala z otroki ... najinimi otroki ... je zapisala ženska, potem, ko jo je partner zapustil zaradi druge. Odločila se je, da mu napiše pismo in mu še zadnjič izpove besede, ki so ji ležale na duši. 

Dragi bivši mož ali se spomniš ...

''Spoznal sem drugo!'' So bile tvoje besede, namesto pozdrava, ko si nekega dne prišel iz službe. V trenutku sem vedela, da je to konec, saj med nama že dolgo ni bilo tistega, čemur se reče ljubezen. 

Ko si mi to povedal, sem se ti približala in v šoku si se hitro nagnil nazaj. Zakaj? Si mislil, da ti bom prisolila klofuto? Lahko bi ti jo, pa ti jo nisem. Nasmejala sem se ti, te prijela za roko in ti rekla, da imam še zadnjič zate eno pomembno vprašanje. Videla sem te, kako si bil napet in nervozen, saj nisi vedel, kaj naj pričakuješ. 

''Jo ljubiš tako, kot si mene nekoč?'' Sem te vprašala. Takrat si spustil glavo in mi rekel, da jo ljubiš morda še bolj. Z mirnim glasom sem ti odgovorila:

''Ne, ne ljubiš je tako, kot si mene in nikoli je ne boš. Mene si ljubil prostovoljno, s srcem in razumom. Ljubil si me brez obveznosti, stresa, skrivanja ali tega, da bi pred nekom bežal. Ne moreš čez noč pozabiti najinih več urnih pogovorov, na milijone dotikov, na tisoče in tisoče izrečenih besed, kako se imava rada in tistih malih malenkosti, ki so nama polepšale dan. Ne moreš je ljubiti bolj kot mene, ker vame si se zaljubil svobodno, ona pa je tvoj beg ... beg pred mano. Priznam, da sem se čez leta malce zanemarila, pozabila nase in hkrati pozabila nate. Pozabila sem ti nameniti svoj čas, objeme, ljubezen, ker sem želela biti perfektna mama najinim otrokom, tebi pa sem želela ustvariti popoln dom. Zato sem pozabila na ljubezen, ki bi ti jo morala nuditi ... Zdaj je prepozno za kesanje.

Nekje globoko v sebi sem imela občutek, da sva si postala tujca in da sem si za vse kriva čisto sama

Ne ljubiš je bolj kot mene, ker v moje življenje si prišel iz sveta, kjer sva obstajala le jaz in ti. To je bil svet čiste ljubezni, iskrenosti in spoštovanja. Ni bilo neprespanih noči, zaradi otrok, nisva imela skrbi okoli računov, vzdrževanja hiše, avta ... bila sva le jaz in ti. Ne govori mi, da se je tvoja nova ljubezen kar zgodila, čisto tako ... nepričakovano. S tem me užališ bolj, kot si misliš. Zakaj? Ker s tem žališ najino ljubezen, otroke in dom, ki sva ga zgradila skupaj. Ne gre samo zame. Vse kar je okoli tebe je ljubezen. Ne, ne misli, da se jezim. Dlje časa sem že čutila, da bo enkrat prišlo do tega trenutka. Nekje globoko v sebi sem imela občutek, da sva si postala tujca in da sem si za vse kriva čisto sama. A ne bom krivila le sebe, saj sta v razmerju vedno kriva dva. Samo da veš, da bi vso najino ljubezen ponovila še enkrat, vse najine prepire in vse kar sva imela - niti minute mi ni žal. 

Želim ti vse dobro in te opomniti le na to, da ne boš sedaj, ko si ''brezglavo'' zaljubljen zanemarjal svojih otrok


Moj strah, da bi te izgubila je minil, ker sem že zdavnaj ugotovila, da si odšel, čeprav si bil prisoten fizično, te psihično nisem imela več. Ne obsojam te, ampak sprejemam tvojo odločitev in jo spoštujem. A vedi, da, če boš kdaj spoznal, da si naredil napako, ker si me zapustil zaradi druge in me boš želel nazaj, tega žal ne bo več. S tem, ko si bežal z njo, si iz mojega srca zbežal za vedno. Ne obremenjuj se s tem, da bi se ti maščevala in ti želela slabo. Želim ti vse dobro in te opomniti le na to, da ne boš sedaj, ko si ''brezglavo'' zaljubljen zanemarjal svojih otrok. To bi me pokopalo.

Nikoli več ne bom nobenega ljubila tako, kot sem tebe. Nikoli več ne bom nobenemu dala toliko ljubezni, kot sem jo tebi, čeprav je na trenutke nisi znal ceniti. Hvala pa ti iz srca, da si mi dal dve največji ljubezeni v mojem življenju, ki mi vlivata voljo do življenja - hčerko in sina.