Quantcast
Radio1_v_zivo


V Ljubljani danes protestni shod
| 14. 2. 2018 5:32
Na Kongresnem trgu bo 14. februarja 2018, med 10. in 14. uro potekal protestni shod Sindikata SVIZ
Ključne besede:     SVIZ    stavka    shod    Kongresni trg    MOL
Na shodu v središču Ljubljane pričakujejo okoli 15 tisoč ljudi.

Na Kongresnem trgu bo 14. februarja 2018, med 10. in 14. uro potekal protestni shod Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (SVIZ). Udeleženci shoda se bodo z avtobusi pripeljali iz vse Slovenije, zato bo promet v Ljubljani močno povečan, na posameznih odsekih pa tudi zelo oviran. 

Mestna občina Ljubljana želi zagotoviti varnost tako meščank in meščanov kot vseh udeležencev shoda, zato so organizirali poseben režim parkiranja avtobusov. Avtobusi bodo poleg parkirišča Tivoli lahko parkirali tudi na rumenih pasovih na Barjanski cesti med Ziherlovo in Gradaško ulico, na Dunajski cesti med Samovo in Livarsko ulico in na Celovški cestimed ulico Na jami in vhodom v Tivoli.

Parkiranje avtobusov bo mogoče tudi na parkirišču P+R ŠRC Stožice (potniki bodo ob prihodu lahko izstopili na Vilharjevi in Železni cesti).  Po končanem shodu boorganiziran prevoz teh potnikov iz središča mesta do P+R ŠRC Stožice s posebnimi avtobusi LPP, ki bodo vozili med 14. in 16. uro.

 

Mestni redarji bodo ves čas prisotni na navedenih lokacijah, kjer bodo skrbeli, da bodo vsa postajališča mestnih avtobusov prosta in da ne bodo ovirani izvozi oziroma uvozi na omenjene ceste.

 

Šole in vrtci v Ljubljani

Mestna občina Ljubljana spoštuje pravico do stavke zaposlenih v vzgojno izobraževalnih zavodih, hkrati pa se zavedamo, da je naše skupno poslanstvo v prvi vrsti zagotoviti kakovostno skrb za naše otroke. Zato bodo javni vrtci in osnovne šole na območju MOL tudi na dan stavke odprti.  Otroci bodo imeli vse pogoje varnega bivanja, vključno z organizacijo prehrane in prevozov (za tiste, za katere je to tudi sicer organizirano). Šole in zavodi za otroke in mladostnike s posebnimi potrebami bodo zagotovili celodnevno varstvo in oskrbo otrok.

 

Vrtci in šole so na različne načine obveščali starše o načinu poslovanja na dan stavke, podatki so objavljeni tudi na njihovih spletnih straneh. Lokacije in delovni čas bodo prilagodili glede na predvideno število otrok, ki bodo prišli v vrtec ali šolo, varstvo pa bo organizirano tako, da bodo imeli odprto vsaj eno dežurno enoto.

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del