Quantcast
Radio1_v_zivo


Način, kako ješ PIZZO pove zelo veliko o tebi
Zanimivo | 9. 2. 2018 9:21
Preveri, kateremu izmed 5 tipov spadaš.
Ključne besede:     pizza    pica    karakter    psihologija

Danes je mednarodni dan pice, ki ga je obvezno treba proslaviti. Kako? S pregrešno dobro pico, seveda! 

 

Nekateri ljudje si ne morejo zamisliti tedna brez pice, veliko o tebi pa pove način, kako si jo najraje privoščiš. O našem značaju namreč pripovedujejo drobne stvari. Ko preveriš, kateremu tipu spadaš, pa si oglej še ultimativni trik, kako ukrasti kos pice, ne da bi kdo opazil! :) 1. V roke vzameš kos pice in ga prepognešSpadaš med tiste, ki v čarobnih okusih pice pravzaprav ne uživajo. Obrok bolj doživljaš kot tekmovanje, kdo bo najhitreje pojedel določeno hrano. Hranjenje s kosom prepognjene pice, iz katerega tečejo sokovi na vse strani, kaže, da v življenju nerad slediš pravilom in stvari počneš na svoj način. Iščeš metode, ki ti najbolj ustrezajo, po naravi pa si takšen, da želiš biti v vsem najboljši. Mnogi menijo, da si egocentričen, ker pred drugimi brez obotavljanja jemlješ, za kar misliš, da je najboljše. Na primer – če boš pico naročili še s kom, boš brez sramu vzel najbolj sočen kos. 2. Najprej vzameš skorjoTo je bolj posebnost in takšni so tudi ljudje, ki jim je to najljubši način. V vsem želiš biti drugačen od ostalih, nagnjen si k uveljavljanju svojih stališč, vendar na subtilen način. V tem si pogosto uspešen, saj imaš vpliv na okolico. Pogosto dramatiziraš, si glasen in uživaš v pozornosti, še posebej, če začutiš, da te občudujejo. Nimaš težav s tem, da prvi poveš svoje mnenje, medtem ko ostali molčijo in se spogledujejo, čeprav se potihoma strinjajo. Včasih želiš tako uživati v določeni stvari, da s pripravami vse pripraviš. Pico verjetno ješ na takšen način, da bi na koncu najbolj užival v slastni sredici. Ko pa prideš do tja, si že sit. 


3.  Ješ z nožem in vilicoUživaš v slehernem grižljaju in vse počneš sistematično. Si opora drugim, še posebej najbližjim. Si stabilen in sproščen in pogosto slišiš pohvale, da si zelo prijeten družabnik. Si prijatelj, kakršnega bi si vsakdo želel. Nisi sebičen in pohlepen, veliko ti pomeni blaginja soljudi. Preden boš odrezal svoj kos pice, boš počakal na ostale. Če imate najljubšo picerijo, ti ni treba posebej naročati, tvoje želje in potrebe že poznajo.4. V rokah držiš raven kos in počasi grizljašZate je pica zabavna izkušnja, rad eksperimentiraš z okusi, ker želiš vedet, kaj vse ponujajo. Takšen si tudi na drugih področjih. Radi vse dobro raziščeš, da bi res dobil najboljše. Nekateri te imajo za perfekcionista, kar ni daleč od resnice. Če si naročil pico z družbo, jo boš najprej razrezal na enake kose, da ne bi bil kdo prikrajšan.5. Poješ vse, pustiš le skorjoMnogo ljudi je mnenja, da živijo bolj zdravo, če pri pici pustijo skorjo, saj naj bi ta imela prazne kalorije ogljikovih hidratov. (Realnost: Pico ješ, ker je dobra, in ne zato ker je zdrava! :) 
Si ekstremno organizirana oseba. Če bi si ogledali tvoj koledar za prihajajoče dni, je zagotovo pobarvan v različnih barvah. V naprej načrtuješ dopust in nikoli ne zamujaš.   

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del