Quantcast
Radio1_v_zivo


Mariborska hotela Piramida in Orel odslej del verige AccorHotels
| 7. 2. 2018 11:16
S Termami Maribor so odprli prva dva hotela v Sloveniji
Ključne besede:     Hoteli    Maribor    veriga
 Hoteli Mercure so po vsem svetu drugačni in zelo lokalno navdihnjeni.
Hoteli Mercure so po vsem svetu drugačni in zelo lokalno navdihnjeni.

 Mariborska mestna hotela Piramida in Orel odslej nosita novi imeni Mercure Maribor City Center in Ibis Styles Maribor City Center in postajata del mednarodne hotelske verige Orbis. Gre za strateškega partnerja verige AccorHotels v vzhodni Evropi, ki je sodelovanju s Termami Maribor odprl svoja prva dva hotela v Sloveniji.

 Kot je povedal prvi mož mariborske družbe Ignacio Rodriguez, sta 29. januarja po prenovi oba hotela, razvita v okviru franšiznih dogovorov, sprejela svoje prve goste pod mednarodno blagovno znamko AccorHotels. V prenovo hotelskih sob, avl in restavracij obeh hotelov so vložili okoli 600.000 evrov.

S tem sta hotela tudi uradno postala člana ene vodilnih turističnih in mednarodnih hotelskih verig, ki ima več kot 4200 hotelov v 96 državah po vsem svetu ter več kot 250.000 sodelavcev.

Štirizvezdični Mercure po besedah direktorja hotelskih operacij v Termah Maribor Martina Šabca ponuja 77 sob in pripoveduje zgodbo, povezano z eno najbolj vinorodnih pokrajin v Sloveniji in najstarejšo vinsko trto na svetu. "Hoteli Mercure so po vsem svetu drugačni in zelo lokalno navdihnjeni, saj si prizadevajo za kakovost in spoštovanje lokalnih tradicij," je pojasnil Šabec.

Po drugi strani pisana zgodba trizvezdičnega hotela Ibis Styles z 71 sobami predstavlja Maribor kot prostor izjemnih in mednarodnih kulturnih prireditev. Ker je hotel na ta način tesno povezan z umetnostnimi uprizoritvami, tudi njegova podoba predstavlja dober način interakcije s tradicijo v mestu.

Slovesnega odprtja se je udeležila tudi vodilna predstavnica razvoja AccorHotelov v jugovzhodni Evropi Emeline Sykora-Wintrebert. Kot je povedala, je Orbis vodilni operater hotelov v centralno-vzhodni Evropi z 125 hoteli in hkrati edini imetnik licence za znamko AccorHotels v regiji.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del