Quantcast
Radio1_v_zivo


Slovenska bakla v Celju
| 16. 1. 2018 12:29
V Celju je množica navijačev pozdravila slovensko baklo
Ključne besede:     Slovenska bakla    Glavni trg    Matjaž Zupan    OI    Darja Turk
 slovenska bakla
Na njeni poti po Sloveniji so si baklo v Celju predali tudi olimpijci iz celjskega območja.

Slovenska bakla, ki potuje po Sloveniji in povezuje slovenske navijače, se je včeraj popoldne ustavila tudi v Celju. Na Glavnem trgu jo je navdušeno pozdravila množica ljubiteljev športa in na tak način podprla naše olimpijce, ki se bodo udeležili olimpijskih iger v korejskem Pjongčangu.

 

»Slovenska bakla je odličen projekt, ki že pred začetkom olimpijskih iger med nami vzbudi olimpijski duh in nam ponudi priložnost, da našim dragim olimpijcem sežemo v roko, jih spodbudimo in jim povemo, da verjamemo vanje, da smo nanje ponosni in da bomo na tekmovanjih zanje močno stiskali pesti« je dejala celjska podžupanja mag. Darja Turk, ki je z nekdanjimi olimpijci nosila baklo del poti od Narodnega doma do Glavnega trga. Na tej poti so si poleg podžupanje baklo predali trije olimpijci in sicer nekdanja smučarska skakalca Matjaž Zupan in Matjaž Debelak ter nekdanja smučarska tekačica Celjanka Amalija Belaj – Arbeiter.    

 

Olimpijske igre so največji športni dogodek na svetu, olimpizem pa je gibanje, ki druži narode, športnike, otroke, mlade in odrasle ter povezuje šport, zgodovino in umetnost.
Kot je dejala celjska podžupanja Darja Turk, je potrebno športnikom povedati, da jih spoštujemo in da zavedamo, da so za dosego svojih dosedanjih odličnih športnih rezultatov morali vložiti veliko truda, energije in vztrajnosti. »Zaradi napornih treningov so se morali v življenju marsičemu odreči. Njihova pot do uspeha je bila dolga in naporna, vendar so vztrajali, ker so imeli pred sabo jasen cilj«, je poudarila  podžupanja in izrazila željo, da bi olimpijke in olimpijci na Olimpijskih igrah dosegli vse cilje, ki so si jih zastavili in da bi se domov vrnili zdravi in zadovoljni. »Kadar bo težko, naj vas spodbudi misel,  da vas imamo radi, da navijamo za vas in da ste za nas že zdaj najboljši«, je še dejala celjska  podžupanja Darja Turk.

 

Celjanke in Celjani so z zanimanjem prisluhnili pogovoru z nekdanjimi olimpijci, ki ga je prireditvenem odru vodil moderator Grega Janežič. Da je bilo vzdušje še bolj prijetno, so s svojimi nastopi poskrbeli učenci OŠ Ljubečna in II. OŠ Celje. Otroci in mladi so se preizkusili v različnih športnih izzivih, sicer pa so pri organizaciji dogodka, ki je po Celju razširil olimpijski duh, pomagali tudi športniki iz domačih športnih društev in klubov. Že prejšnji teden smo v središču mesta, na Glavnem trgu, postavili razstavo izbranih del iz natečaja Olimpijskega komiteja Slovenije, v katerem so otroci in mladi iz vrtcev, osnovnih in srednjih šol od oktobra lani ustvarjali plakate z  osrednjim motivom olimpijske bakle.

    

Slovenska bakla ta mesec potuje skozi osem krajev, ki jih je Olimpijski komite Slovenije-Združenje športnih zvez izbral kot tiste z bogato olimpijsko tradicijo. Med njimi je tudi Celje.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del