Quantcast
Radio1_v_zivo


V Ljubljani prižig Olimpijske bakle
| 9. 1. 2018 5:37
Slovenska bakla bo januarja potovala po naši deželici in obiskala 8 krajev, kjer so rojeni naši olimpijci
Ključne besede:     olimpijska bakla    olimpijske igre    olimpijci
MESEC DNI PRED ZAČETKOM ZOI PJONGČANG BOMO PRIŽGALI SLOVENSKO BAKLO

Natanko 1 mesec pred uradnim začetkom zimskih olimpijskih iger v južnokorejskem Pjongčangu, bomo tudi v Sloveniji prižgali našo - slovensko baklo! Prižig bakle bo 9.1.2018 ob 17:00 uri pred Slovenskim olimpijskim izobraževalnim centrom, Poslovna stavba BTC, Šmartinska 140.

Slovenska bakla bo januarja potovala po naši deželici in obiskala kar 8 krajev, kjer so rojeni naši olimpijci. Pridružite se nam na enemu izmed dogodkov ter tudi vi postanite del olimpijskih sanj:Torek, 9.1.2018: LJUBLJANA (Trg mladih, BTC)
Sreda, 10.1.2018: MOJSTRANA (Park mojstranških olimpijcev)
Četrtek, 11.1.2018: JESENICE (Dvorana Podmežakla)
Petek, 12.1.2018: TRŽIČ (Igrišče ob dvorani olimpijcev)
Ponedeljek, 15.1.2018: CELJE (Glavni trg)
Petek, 19.1.2018: VELENJE (Drsališče Velenje)
Sreda, 24.1.2018: MARIBOR (Trg Leona Štuklja)
Petek, 26.1.2018: ČRNA NA KOROŠKEM (Trg pred Kulturnim domom)
Ponedeljek, 29.1.2018: LJUBLJANA (Pediatrična klinika in Univerzitetni rehabilitacijski institut Soča).

Olimpijec in vodja navijaškega letala v Pjongčangu, hokejist Tomaž Razinger, bo baklo predal članom olimpijske reprezentance Slovenije in dolga pot plamenice v Južno Korejo se bo pričela.
Slovenska bakla bo obiskala osem krajev, ki jih je OKS izbral kot tiste z bogato olimpijsko tradicijo. Vseskozi jo bo spremljal Razingar. V vsakem kraju, kjer se bo bakla ustavila, bodo pri OKS osrednjo pozornost usmerili v olimpijce, rojene v tistem kraju, ki so pustili pomemben pečat v slovenski olimpijski zgodovini.

Poleg obiska olimpijcev ter bakle so za dogodke pripravili tudi pester spremljevalni program, namenjen najmlajšim. Na voljo bodo različne olimpijske dejavnosti za otroke, olimpijski kviz, predstavili bodo projekt ter poklepetali z olimpijci, zbirali dobre želje za slovenske športnike, ki se pripravljajo na prihajajoče zimske olimpijske igre, ter spremljali nastope učencev bližnjih osnovnih šol. Otroci, ki bodo na dogodkih aktivni, bodo na koncu prejeli posebno kolajno.

Baklo bo od prižiga pa vse do predaje olimpijcem na uradni predstavitvi olimpijske reprezentance spremljal zastavonoša na zadnjih zimskih olimpijskih igrah v Sočiju leta 2014, Razingar.

Več o #slovenskabakla, dogodkih in sodelujočih olimpijcih najdete na spletni strani bakle.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del