Quantcast
Radio1_v_zivo


Gorenjski kriminalisti uspešni!
| 8. 1. 2018 8:15
Kranjski in jeseniški kriminalisti so v ločenih postopkih preiskali več vlomov in poskusov vlomov v različne objekte.
Ključne besede:     kriminalisti    vlomi    Gorenjska    hiše    policija
V tem delu leta so zaradi kratkega svetlega dela dneva še vedno zelo aktualni vlomi v stanovanjske objekte

Kranjski  in  jeseniški  kriminalisti  so v ločenih postopkih preiskali več vlomov in poskusov vlomov v različne objekte. Na območju Kranja so kranjski kriminalisti  preiskali sedem vlomov in poskusov vlomov v stanovanjske hiše ter  tri  vlome  v  druge  objekte,  jeseniški kriminalisti pa so na svojem območju preiskali vlom v skladišče in poskus vloma v gostinski lokal.

Za  dejanja  so  kriminalisti  obravnavali  tri  osumljence, ki so delovali ločeno  in  med  seboj  niso  povezani.  Eden  je osumljen devetih vlomov v objekte  v  Predosljah  in  Britofu, drugi je bil kazensko ovaden za vlom v gostinski  lokal  v  Kranju,  tretji  pa  za  en vlom in en poskus vloma na območju Jesenic.

V  Predosljah in Britofu je osumljenec v objekte vlamljal z naviranjem oken in  vrat. V samo enem primeru v objekt ni vstopil, ker je s hrupom, ko je v okno  vrgel  betonski  tlakovec,  vzbudil  pozornost  lastnikov, ki so bili takrat  doma. V še enem primeru je osumljenca iz stanovanjske hiše prepodil alarm. Kazniva dejanja je pretežno izvrševal v dopoldanskem in popoldanskem času,  prilaščal pa si je zlatnino, nakit, denar in manjše vredne predmete. V  dveh  primerih,  ko  je  v Britofu vlomil v dva poslovna prostora, si je prilastil  denar  in  cigarete.  Kazniva  dejanja je izvršil februarja (4), junija (1) in septembra (4) lansko leto, pridobljena premoženjska korist pa je ocenjena na nekaj tisoč eurov. 

Drugega osumljenca so kranjski kriminalisti obravnavali za vlom v gostinski lokal  v Kranju, ki je bil ponoči izvršen na silvestrovo. Pri vlomu so bile odtujene  cigarete.  Osumljenca  so  kriminalisti prejšnji teden s kazensko
ovadbo  privedli  k  preiskovalni  sodnici  pristojnega sodišča, ki je zanj odredila pripor.

Na  območju  Jesenic  pa so kriminalisti preiskali poskus vloma v gostinski lokal  iz maja lani in vlom v skladiščni prostor iz lanskega novembra. Obeh kaznivih dejanj je osumljena ena oseba. Pri vlamljanju v gostinski lokal je
osumljenec  sprožil  alarm  in  je  zato  od  dejanja odstopil, pri vlomu v skladišče pa si je prilastil različne športne predmete.