Quantcast
Radio1_v_zivo


Zlata lisica tokrat v Kranjski Gori
| 5. 1. 2018 12:18
Najboljše smučarke so že zbrane v Kranjski gori
Ključne besede:     Zlata lisica    Pohorje    Kranjska Gora    smučarke
 Kranjska gora
Tako v soboto kot v nedeljo se bosta tekmi v Kranjski Gori začeli ob 9.30 uri.

Kranjska Gora bo še sedmič gostila tekmovanje svetovnega pokala alpskih smučark za Zlato lisico. Kranjska Gora bo nadomestna lokacija za tradicionalno žensko tekmovanje, potem ko Mariborčanom na Pohorju ni uspelo pripraviti proge zaradi pretoplega vremena in pomanjkanja snega. Proga Podkoren je pripravljena na najboljše veleslalomistke in slalomistke sveta. Prva favoritinja za naslov skupne zmagovalke Zlate lisice je Američanka Mikaela Shiffrin, ki na Gorenjsko prihaja s popotnico sedmih zmag v letošnji sezoni.Lanska Zlata lisica v Mariboru je bila nekaj posebnega zaradi tekmovalnega slovesa Tine Maze, ki si je pred ciljem snela smuči in odkorakala med legende. Slovenke so lani dobro nastopile. V veleslalomu je bila Ana Drev osma, v slalomu pa Ana Bucik sedma, toda za največje navdušenje je poskrbela specialistka za hitre discipline Mariborčanka Ilka Štuhec, ki je bila v veleslalomu 14., v slalomu pa deseta.

 

Najuspešnejša tekmovalka na lisičkinih tekmah je še vedno Švicarka Vreni Schneider z osmimi zmagami, šestimi slalomskimi in dvema veleslalomskima, eno zmago manj ima Švedinja Anja Pärson, ki je na lisici dobila pet slalomov in dva veleslaloma. Najuspešnejši Slovenki sta Mateja Svet in Tina Maze, vsaka s po tremi zmagami na lisici.Na obeh tekmah v Kranjski Gori bo letos nastopilo po šest Slovenk. Zelo samozavestne po odličnem uspehu v Lienzu, ko so bile tri v prvi enajsterici, manjkale pa so le stopničke, so veleslalomistke Ana Drev, pred dvema letoma druga na veleslalomu v Mariboru, domačinka Meta Hrovat in Tina Robnik, ki je v odlični formi in je presenetila s tretjim najboljšim časom prve vožnje veleslaloma v Lienzu. Slalomski preboj prav pred domačim občinstvom si želita Maruša Ferk in Ana Bucik, ki je slalomsko sezono začela dobro z devetim mestom v Leviju, a potem ni ponovila voženj, ki so jo krasile v minuli sezoni.Žrebanje startnih številk bodo opravili na popoldanski seji vodij ekip na Bledu, kjer zaradi pomanjkanja prostih sob v Kranjski Gori, ki je sredi enega od vrhuncev zimske turistične sezone, prebivajo vse ekipe. V soboto bo ob 9.30 uri v Podkorenu start prve veleslalomske vožnje, ob 12.15 uri pa finalne vožnje. Ob enakem času bo tudi začetek obeh voženj nedeljskega slaloma.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del