Quantcast
Radio1_v_zivo


"Rekel je, da sem grda in debela! Zdaj pa me hoče nazaj!"
WOW | 12. 12. 2017 14:56
Bivša "debeluška" vrnila udarec
Ključne besede:     hujšanje    debeluška    bravo    viralno    zgodba
Bravo, punca!

Ponavadi beremo šokantne zgodbe o tem, kako moški želijo, da bi njihova dekleta izgubila kakšen kilogram ali dva in tako pritiskajo na svoje boljše polovice.

 

A tokratna zgodba je drugačna. Spoznaj Christine, 28, ki je imela večino svojega življenja težave s kilogrami, a si je močno želela, da bi se končno spravila k sebi in postala fit. 

 

Po nasvetu zdravnikov je najprej dala skozi poseg zmanjšanja želodca, nato pa je morala pokazati izjemno mero volje in discipline, da po posegu ne bi dobila nazaj vseh izgubljenih kilogramov. Začela je s posebno dieto, se vpisala v fitnes in teža na tehtnici se je začela manjšati. Žal pa se njen fant s tem ni strinjal in postajal čedalje bolj čuden in ljubosumen. Njeno izgubo teže in novo podobo, ki si jo je več let tako močno želela, na noben način ni spodbujal, še več, iz ljubosumja in strahu, da je ne bi hotel še kakšen drug moški, je Christine prinašal raznorazne sladice in močno redilno hrano. Samo zato, da bi jo zadržal ob sebi in nadziral tudi v prihodnje. 

 Christine ga je zapustila in pravi, da je bila to, poleg izgube teže, njena največja in najboljša odločitev.

 

Na začetku svoje shujševalne poti je pri višini 165 cm tehtala 124 kilogramov, nato pa izgubila neverjetnih 77 kilogramov! Kasneje si je privoščila še lepotno operacijo trebuščka, saj ji je zaradi izgube tako velikega števila kilogramov, ostalo kar nekaj odvečne kože

 

 

To je njena zgodba.

 

“Vedno sem bila debela. Že kot otroka so me vsi zafrkavali, kar me je res prizadelo in sem veliko večerov prejokala v svoji sobi, seveda s sladoledom in čipsom v roki za tolažbo. V srednji šoli sem začela še kaditi in ko sem se po nekaj letih odločila, da s to razvado preneham, sem se še dodatno zredila. Na neverjetnih 125 kilogramov. Željo po cigaretih sem zavirala s prenažiranjem in kilogrami so se začeli nabirati. V nekem momentu v lokalni trgovini me ni prepoznal niti moj stric, kar je v meni sprožilo alarm. Pričela sem s telovadbo in keto dieto. Gre za nizkokalorično dieto z omejeno količino ogljikovih hidratov, ki nadzoruje raven inzulina in pospešuje izgubo telesne teže. Koncept je vnos čim manj ogljikovih hidratov in čim več proteinov in maščob.Moj takratni fant me ni podpiral. Rekel je, da mu je všeč, če sem močnejše postave in ga moji odvečni kilogrami ne motijo. Vendar mene so, tega pa ni hotel sprejeti. Postajal je vse bolj čuden in nad mano izvajal grozne pritiske. Vsakič, ko je videl, da sem dosegla nov cilj - na vsakih izgubljenih 5 kilogramov, sem si kupila novo oblačilo - se je drl name zaradi kakšne banalnosti in bil tako ljubosumen in posesiven, da si nisem upala nikamor. Vse bolj me je preverjal, kam grem in s kom, in ne samo to, še moj krožnik je vedno analiziral, češ da premalo jem in kako grozno izgledam. Tega nisem mogla več prenašati, zato sem ga zapustila. Imela sem ga rada, pa vendar moraš imeti tudi sebe rad. Na to sem vsa leta pozabljala. Napaka.Ko sem mu povedala slabo novico, da ga zapuščam, je rekel, da sem debela in grda ter me nihče več ne bo hotel. No, pred enim tednom me je povabil na pijačo in priznal, mu je žal za vse. Me hoče nazaj. Ne grem. Nikoli več. Napisala sem mu kratek SMS: A veš tista grda in debela punca? No, kaže ti sredinca. Preboli. Jaz sem." 

 

 


Danes ima 57 kilogramov in je srečna."Res je neverjetno. Še zdaj včasih težko dojamem, da sem fit in zdrava. Imam pa tudi jaz še vedno kdaj trenutke, ko imam občutek, da ne izgledam dobro. Takrat iz predala vzamem svoje stare fotografije in se spomnim čez kakšen pekel sem šal. In sem ponosna. In zdrava. In predvsem srečna.”


 

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del