Quantcast
Radio1_v_zivo


27 LET KASNEJE: Ko doma pozabiš OTROKA in zaslužiš goro denarja
Svet slavnih | 22. 11. 2017 10:27
Zgodba, ki je ne bomo nikoli pozabili
Ključne besede:     Sam doma    film    obletnica
Družina McCallister

Ta teden mineva že 27. obletnica prvega predvajanja božične klasike in kultnega filma Sam Doma (Home alone) ter 25 let od njegovega nadaljevanja Sam doma 2 - Izgubljen v New Yorku. Pod oba se je podpisal režiser Chris Columbus, filma pa še danes veljata za izjemno uspešna, saj je prvi del v času predvajanja zaslužil več kot pol milijarde dolarjev, kar je malenkost manj kot na primer aktualnejša Prekrokana noč (Hangover). 


Komedija je požela toliko uspeha, da so po njej naredili celo video igrico, hiša McCallisterjev, ki jo v fimu poskušata oropati predrzna tatova, pa je še danes izjemna turistična atrakcija. :)

 

Univerzalno prepoznavnost tega filma pa se je tokrat odločil unovčiti tudi new yorški Plaza hotel, kjer so posneli nekaj scen iz filma. Ponujajo 'avtentično Kevin izkušnjo', za 895 dolarjev na noč lahko podoživiš Kevinovo avanturo in se pretvarjaš, da so te starši pozabili doma. 

 

 

Eden najbolj smešnih prizorov nadaljevanja filma.V vlogi Kevina je seveda zaigral vsem poznani in simpatični Macaulay Culkin, ki ga je film izstrelil iz zvezde. Nasmejala pa sta nas tudi predrzna, a hudo komična lopova Harry and Marv (Joe Pescie, Daniel Stern).

 

Kdo bi si mislil, da je minilo že 27 let, oglej si kako so videti glavni igralci danes. :) 

 

 

1. Macaulay Culkin kot Kevin McCallister

 

2. Joe Pesci kot Harry Line

 

 

3. Daniel Stern kot Marv Merchants

 

 

4. Catherine O'Hara kot Kevinova mama, Kate McCallister

 

 

5. John Heard kot Kevinov oče, Peter McCallister

 

 

6. Devin Ratray kot Kevinov brat, Buzz McCallister

 

 

7. Kieran Culkin kot Kevinov brat, Fuller McCallister