Quantcast
Radio1_v_zivo


Radovljica na Slovenskem knjižnem sejmu
| 15. 11. 2017 5:25
Radovljica bo od 22. do 26. novembra 2017 kot gostujoča občina sodelovala na 33. Slovenskem knjižnem sejmu v Cankarjevem domu v Ljubljani.
Ključne besede:     Radovljica    občina    Slovenski knjižni sejem    CD    Linhartovo mesto
Letos praznujemo stoletnico prve slovenske slikanice, Levstikovega Martina Krpana s Smrekarjevimi ilustracijami.

Radovljica bo od 22. do 26. novembra 2017 kot gostujoča občina sodelovala na 33. Slovenskem knjižnem sejmu v Cankarjevem domu v Ljubljani. S ciljem, da se na sejmu predstavi čim bolj celovito in atraktivno, sta Občina Radovljica in Javni zavod Turizem in kultura Radovljica pripravila bogat in pester program, v katerem sodelujejo šole, javni zavodi, kulturna društva, gostinci in posamezniki. Vsak dan bo predstavljena dediščina, značilna za občino, hkrati pa se bo predstavila tudi z bogato kulinarično ponudbo. Ogled sejma in spremljajočih prireditev je za obiskovalce brezplačen.

Vsak dan pester tematski program

Prvi dan sejma, v sredo, 22. novembra, se bo Radovljica predstavila kot Linhartovo mesto. Obiskovalci sejma bodo lahko sodelovali v animaciji z Linhartom, Županovo Micko in Matičkom.

Četrtek, 23. november, bo namenjen Kropi, zibelki kovaštva. Obiskovalci bodo imeli priložnost spoznati Kropo in tradicijo kovaštva s pravim kroparskim kovačem.

V petek, 24. novembra, se bo občina predstavila s čebelarko tradicijo. Na stojnici bo predstavljeno življenje kranjske sivke, obiskovalci bodo lahko oblikovali izdelke iz čebeljega voska in poskusili tudi različne vrste medu.

V soboto, 25. novembra, se bodo z geslom Glasba in gore predstavile Begunje na Gorenjskem. Na sejem prihaja Ansambel Saša Avsenika, predstavljene pa bodo tudi begunjske pohodniške poti. Sodelovala bosta tudi oskrbnika Roblekovega doma, ki je bil letos razglašen za naj planinsko kočo.

Zadnji dan sejma, v nedeljo, 26. novembra, se bo Radovljica predstavila kot pristno sladka. Radovljica je v zadnjih letih postala prepoznavna kulinarična destinacija, predvsem s Festivalom čokolade, ki je vsako leto v aprilu, pa tudi z Okusi Radol'ce v novembru. Nedelja bo na sejmu ponudila predvsem čokolado, ki jo bodo obiskovalci lahko tudi okušali.

Poleg pestrega dogajanja na stojnici se bo Radovljica, kot gostujoče mesto, z različnimi dogodki predstavila tudi na drugih sejemskih prizoriščih. Tako na Forum odru za obiskovalce, v Debatni kavarni in odru KulinArtfest, kjer bodo vsak dan zanimivi pogovori, nastopi in kulinarična doživetja. Prireditve bodo soustvarjale šole, javni zavodi, kulturna društva, gostinci in posamezniki iz občine.

 

Petkov Radovljiški večer

V sklopu sejma bo v petek, 24. novembra, ob 19. uri v Klubu Cankarjevega doma poseben radovljiški večer. Glasbeno literarno prireditev z naslovom Eden drug'mu ogenj dajmo bodo oblikovali radovljiški dramski ustvarjalci in učenci Glasbene šole Radovljica.

Na Radovljiškem večeru v režiji Roka Andresa bodo nastopili radovljiški dramski igralci Alenka Bole Vrabec, Jernej Gašperin, Sabina Kogovšek in Manca Ogorevc, stand-up komik Nejc Šmit, harmonikarski orkester, godalni ansambel ter baletna skupina Glasbene šole Radovljica in drugi mladi umetniki iz radovljiške občine.

Nagradna igra Radol'ca

Občina in zavod za turizem in kulturo za obiskovalce sejma pripravljata tudi nagradno igro Radol'ca. Podjetja, ki poslujejo v radovljiški občini, so za glavne nagrade podarila svoje prepoznavne izdelke.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del