Quantcast
Radio1_v_zivo


Stvari, ki so bolj škodljive od KAJENJA ... Ne sanja se ti, kaj je na PRVEM mestu!
OMG/WTF | 8. 11. 2017 4:51
Našli 5 vsakdanjih stvari, ki so hujše od cigaret
Ključne besede:     škodljivo    zdravje    ogrožanje    osamljenost    svet    počutje
Osamljenost je številka 1 v svetu, ki vodi v slabo počutje ljudi

Skoraj celo življenje poslušamo, kako je kajenje škodljivo in kako slabo vpliva na človekovo zdravje ter razvoj. Pa se kdaj sploh vprašamo, če je res v svetu številka ena po škodljivosti? Zagotovo je res, da prekomerno uživanje cigaret negativno vpliva na zdravje kadilca in ljudi okoli njega, a so dokazali, da obstaja na svetu še pet stvari, ki še bolj ogrožajo zdravje človeka in ga počasi ubijajo. 


1. OSAMLJENOST 

Najnovejše raziskave so pokazale, da je osamljenost številka ena v svetu, kar močno vpliva na človekovo psihično in tudi fizično počutje. Osamljenost in strah pred tem, da bi ostali sami je dandanes nekaj, kar obremenjuje veliko število ljudi, kar pripelje do depresije, obupanosti in nenazadnje tudi do samomorov. 
2. SEDENJE

Nenehno sedenje povečuje možnost za številne bolezni, med drugim tudi raka debelega črevesja, pljuč in ostalih obolenj (hrbtenica, vrat, noge,...), ki vplivajo na celotno počutje človeka in njegovega zdravja. Če opravljaš delo, kjer veliko sediš, skušaj vsake toliko časa vstati in se malce sprehoditi. 
3. POMANJKANJE SPANCA

Več kot polovica vseh prebivalcev zemlje trpi, za pomanjkanjem spanca, kar je zastrašujoče visok podatek. Tako kot prekomerno uživanje cigaret, tudi pomanjkanje spanca deluje na zdravje izredno škodljivo in povečuje možnost možganske kapi ali srčnega infarkta. Nezadostna količina spanca je nekaj, kar človekovo telo izčrpa in ga počasi ''ubija,'' zato ne zanemarjaj spanca in si ga zagotovi vsaj 6 - 7 ur na noč.
4. SOLARIJ


To je stvar, ki se tiče predvsem pripadnic ženskega spola, čeprav se obiska solarija poslužuje tudi vse več moških, ki si želijo biti zagoreli. Solarij je za zdravje človeka enako škodljiv, kot kajenje, če ne še bolj. Dermatologi so v raziskavah že večkrat dokazali, da uporaba solarija hitreje povzroči nastanek raka kože, kot kajenje raka pljuč. 
5. NEZDRAVA PREHRANA

Medtem, ko vsi opevajo, kako nezdravo je kajenje, se nihče ne vpraša, kako škodljiva zna biti tudi prehrana. Sladko, mastno ali slano na telo vpliva precej škodljivo, kar lahko privede tudi do različnih resnih bolezenskih obolenj. Nezdrava prehrana je strup za psihično in fizično počutje, zato naj ne bo redna ''tolažba'' na tvojem jedilniku.