Quantcast
Radio1_v_zivo


Vroča debata na mestnem svetu
| 13. 10. 2017 12:59
Fištravec za ponedeljek sklical novo sejo mestnega sveta
Ključne besede:     Župan    seja mestnega sveta
 Opozicsjki mestni svetniki so prepričani, da župan manipulira z javnostjo.
Opozicsjki mestni svetniki so prepričani, da župan manipulira z javnostjo.

Mariborski župan Andrej Fištravec je nadaljevanje v četrtek predčasno zaključene seje mestnega sveta sklical za ponedeljek. Medtem pa se med njegovim taborom in ostalimi mestnimi svetniki vrstijo medsebojne obtožbe o krivdi za spodletel poskus potrditve sprememb proračuna za leto 2018, ki med drugim predvidevajo obnovo Ljudskega vrta.

Na vprašanja novinarjev na današnji izjavi za medije, ki jo je sklical ob isti uri kot prej že opozicija, ni odgovarjal. Tako še vedno ni jasno, od kod točno naj bi občina dobila potrebne štiri milijone evrov za obnovo zahodne tribune stadiona Ljudski vrt. Iz sprememb proračuna za prihodnje leto, ki so bile navedene v gradivu za četrtkovo sejo, je mogoče razbrati le, da se bo za del teh sredstev dodatno zadolžila.

Opozicijski mestni svetniki so tako kot že v četrtek danes ponovili, da nikakor ne nasprotujejo obnovi Ljudskega vrta. Prepričani so, da želi župan z izpostavljanjem projekta Ljudskega vrta zakriti preostale spremembe proračuna in tako manipulirati z javnostjo.Vroča debata na facebooku

Tokratna seja mestnega sveta je požela precej več zanimanja kot običajno, razlog za to je bila napovedana obnova zahodne tribune Ljudskega vrta. "Vsak izgubljen dan je lahko usoden za Ljudski vrt in NK Maribor. Priprave na prenovo bi se lahko pričele jutri, tudi NK Maribor bi lahko jutri začel iskati rešitve za čas, ko bodo potekala sanacijska dela na stadionu," je na facebooku zapisal podžupan Saša Pelko in objavil seznam svetnikov, ki so glasovali proti skrajšanemu postopku sprememb proračuna za leto 2018. "Nihče od nas ni glasoval proti obnovi Ljudskega vrta, ker se vsi zavedamo pomembnosti inštitucije. Zapakirali ste obnovo v rebalans, kjer se pogovarjamo o 100 milijonih evrov, katerega ste želeli spraviti skozi v skrajšanem postopku! Naredite drugo branje v naslednjih 14 dneh in z največjim veseljem potrdimo najpomembnejšo zadevo v tem rebalansu! Ne zavajaj," mu je odpisal svetnik Miloš Stevanović. Na facebooku se je oglasila tudi navijaška skupina Viole. Zapisali so: "Mestni svetniki na MOM, ki ste glasovali proti rebalansu proračuna ali se glasovanja vzdržali, upamo, da se zavedate posledic svoje odločitve."
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del