Quantcast
Radio1_v_zivo


Regijska Gazela je Adria Dom
| 22. 9. 2017 18:06
Za črnomaljsko podjetje je to „zlata medalja“
Ključne besede:     Dolenjsko-posavska Gazela    Adria Dom    Črnomelj    mobilne hiške
Stanislav Gruber, Marta Kelvišar in Andraž Rumpret
Stanislav Gruber, Marta Kelvišar in Andraž Rumpret

Dolenjsko-posavska gazela je podjetje Adria Dom s sedežem v Kanižarici pri Črnomlju. To je drugi finalist za slovensko Gazelo 2017, ki ga je razglasila družba Dnevnik. Direktorica Marta Kelvišar je povedala, da je to priznanje trdemu in predanem delu vseh zaposlenih in da jim gazela pomeni toliko kot zlata medalja v košarki.


Podjetje Adria Dom, je del skupine Adria Mobil. Zaposluje 214 ljudi, samo lani so jih zaposlili sto. Podjetje je specializirano za razvoj in proizvodnjo mobilnih hišk in luksoznih šotorov. V zadnjih treh letih je prodajo povečalo za 45 odstotkov, dobiček pa je zrasel na 1,72 milijona evrov. Podjetje več kot 99 odstotkov prodaje ustvari na tujih trgih, od tega več kot 70 odstotkov na italijanskem in hrvaškem trgu.


Poleg zmagovalke Adrie Dom sta bili nominirani še dve šentjernejski podjetji - BOS Grubar in Iskra PIO. BOS Grubar je družinsko podjetje, specializirano za izdelavo naprav, linij in orodij za proizvodnjo izdelkov široke porabe in za namensko proizvodnjo. Podjetje je lani ustvarilo 1,7 milijona evrov prihodkov, letos pa pričakujejo 20-odstotno rast. Napovedujejo tudi širitev proizvodnje.

 

Iskra PIO se je za naslov dolenjsko-posavske gazele potegovala že lani. So edini slovenski proizvajalec najzahtevnejše industrijske opreme za čisto in čistilno tehnologijo za raziskovalne inštitute, medicinske ustanove, farmacevtska podjetja, lekarne. Lani je ustvarilo 10,5 milijona evrov prihodkov, zaposluje pa že približno 110 ljudi, večinoma visoko izobraženih, je povedal direktor Andraž Rumpret.


Slovensko Gazelo 2017 bodo razglasili oktobra v Ljubljani.