Quantcast
Radio1_v_zivo


Lekarno Ptuj obnavljajo
| 4. 9. 2017 12:39
Po obnovi vrsta novosti za uporabnike
Ključne besede:     Lekarna    Ptuj    obnova
 Lekarno Ptuj posodabljajo
Lekarno Ptuj posodabljajo

Lekarna Ptuj na Trstenjakovi ulici 9 na Ptuju bo kmalu doživela celovito prenovo. V tem času še vedno, nemoteno obratuje v istem objektu – na začasni lokaciji. Preskrba z zdravili in drugimi izdelki ter dežurna služba poteka povsem nemoteno.

Pacienti v lekarno vstopajo na dvoriščni strani – v neposredni bližini parkirišča na Trstenjakovi ulici v centru Ptuja. Lekarna se bo lahko še letos ponašala z številnimi novostmi, ki bodo lekarno postavile ob bok sodobnim lekarnam po svetu. »Terminski plan celovite prenove in gradbenih del potekajo po predvidenem planu. Zaključene so strojne in elektro instalacije tar postavljanje vmesnih sten, sistem prezračevanja in hlajenja. Sledi pleskanje in polaganje talnih oblog, da bo prostor v naslednjih dneh pripravljen za postavitev robotiziranega skladišča in notranje opreme, je poudarila direktorica Lekarn Ptuj, Darja Potočnik Benčič.

Prenova centralne lekarne zajema robotizirano skladišče za shranjevanje in prinos zdravil, preureditev prostora in izdajnih mest da bo zagotovljene več zasebnosti pri svetovanju ob izdaji zdravil, čakalnico za paciente in prav tako več zasebnosti v času dežurne službe, nov sistem čakanja brez stoječih čakalnih vrst, sodobno oblikovan interier in mnoge druge novosti.

Novosti adaptacije Lekarne Ptuj so v prvi vrsti namenjene pacientom, posebno pozornost pa bomo namenili tudi invalidom in mamicam z vozički,« še dodaja Darja Potočnik Benčič. S prenovo lekarne bodo boljše delovne pogoje pridobili tudi zaposleni, med njimi so specialisti in farmacevti z dodatnimi kompetencami, ter farmacevtski tehniki z dodatnimi znanji.

Lekarna Ptuj v strogem centru mesta bo pridobila tudi nove virtualne interaktivne lekarniške police. Zasloni na dotik bodo nudili boljšo preglednost zdravil in drugih izdelkov, hkrati pa bo omogočeno iskanje po izdelkih, proizvajalcih in indikacijah.

Investicija v celotno prenovo lekarne je ocenjena na 285.000 €, ter dodatnih 15.000 € za interaktivne lekarniške police in menjavo dotrajane opreme v vrednosti 8.000 €. Robotizirano skladišče bodo najeli za 10 let, je omenila direktorica Lekarn Ptuj, Darja Potočnik Benčič: »Tako smo lahko zagotovili ta trenutek najboljšo izvedbo robotiziranega skladišča in bomo lahko v naslednjih letih, če bodo občine ustanoviteljice podprle naše načrte, novosti uvedli tudi v druge lekarne.«

Istočasno, s predhodno rezervacijo termina, v Lekarnah Ptuj ponujajo tudi novejše storitve: Pregled uporabe zdravil in pripravo Osebne kartice zdravil. Pacientom nudijo možnost merjenja holesterola, krvnega tlaka in telesne mase vse dni v letu ter skrbijo za zadovoljstvo svojih pacientov in drugih uporabnikov lekarniških storitev.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del