Quantcast
Radio1_v_zivo


Festival Špasfest ponovno oživlja središče Maribora
| 1. 9. 2017 10:16
Festival prinaša pestro dogajanje
Ključne besede:     Špasfest    Maribor    festival
 Maribor bo v znamenju srednjega veka
Maribor bo tudi v znamenju srednjega veka

Na mariborskih mestnih ulicah in trgih se danes začenja tridnevni vsakoletni festival ŠpasFest, s katerim se Gospodarsko interesno združenje Stari Maribor trudi oživiti in poživiti staro mestno jedro. Festival bo letos potekal trinajstič, v treh dneh pa se bo na ulicah in trgih štajerske prestolnice zvrstilo veliko različnih dogodkov.

Kot je povedala programska vodja festivala Tatjana Mileta, so kljub velikemu pomanjkanju finančnih sredstev tudi letos oblikovali program, ki bo v mestu združil različne generacije obiskovalcev. Vse skupaj se bo začelo z današnjim popoldanskim slovesnim odprtjem in koncertom mlade domače glasbenice Ursule Luthar in njene zasedbe, ki preigrava soul, blues in r'n'b.

Glavnina dogajanja bo v soboto in nedeljo, ko se že dopoldne začenja program ŠpasPlesa s plesnimi predstavami. Na Grajskem trgu in drugih mestnih ulicah se bodo predstavile zanimive plesne skupine, od plesočih cigank do orientalske plesne povorke in flamenca s koncertom Viva La Fiesta in Sevillane.

Ob tem so organizatorji tudi letos poudarek dali dogajanju na tržnicah, ki so že od nekdaj prostor za druženje in povezovanje, za kar si že dolga leta prizadeva tudi njihov festival. Stalnica dogodka tako ostajajo srednjeveška tržnica ter srednjeveške igre in delavnice, pa tudi različne predstave za najmlajše.

Sicer pa letošnji festival ponuja tudi nekaj novosti. Posebej bodo letos poskrbeli za najmlajše, saj bo Grajski trg v znamenju tabora za pravljičarstvo in papirništvo, postavili so srednjeveški vrtiljak, že uvodni dan pa bo potekala otroška delavnica z maskotami. Letošnja posebnost bo tudi srednjeveški živalski vrt.

Zanimiva bo tudi poslikava obraza in telesa avtorja Riharda Rikija Bandlja, ki bo predstavil svojo spremenjeno vizijo srednjeveških žensk, festival pa bodo v nedeljo sklenili s flamenko koncertom kitarista Tomija Štefanela ter Živo & Los Tacones. Tudi na 13. ŠpasFestu bo glavnina predstav in drugih prireditev obiskovalcem na voljo brezplačno.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del