Quantcast
Radio1_v_zivo


KO ZALEDENI KRI: To je ŠEST najbolj NEVARNIH CEST na svetu
OMG/WTF | 20. 8. 2017 3:17
Strah vzbujajoče ceste, ki se jim vozniki najraje izognejo
Ključne besede:     zanimivo    ceste    nevarno
Cesta na Norveškem je prevozna le poleti.

Tudi Slovenci znamo na vsake toliko časa potarnati, kako grozne ceste imamo, a predstavljaj si, da se voziš pa takšnih, kot jih lahko vidiš spodaj in so označene za najbolj nevarne na svetu. 

 

 

#1 Bolivija, North Yungas

 Imenujejo jo tudi cesta smrti, kar sploh ni nič čudnega, saj na njej na leto umre od 200 do 300 ljudi. Cesta je zelo strma, ozka in je v slabem stanju, če pa slučajno zapelješ z nje, padeš v globino 600 metrov.


#2 Norveška, Trollstigen

 Zelo strma in ovinkasta cesta sicer navdušuje fotografe, ki želijo ujeti čudovito jutranjo meglico ob vseh vijugah, ki jih cesta premore, a vseeno se je zelo težko otresti neprijetnega občutka, ki spremlja voznike in sopotnike med vožnjo. Zelo pogosto se na tej cesti dogajajo nesreče zaradi padajočega kamenja. Prevozna je le poleti, pozimi pa se uporablja za prevoz sani.

 

#3 Kitajska, avtocesta Sečuan - Tibet

 Tudi v tem primeru si vozniki oddahnejo, ko zapustijo cesto, ki povezuje kitajski provinci Sečuan in Tibet. Cesta je zelo slabo vzdrževana, od vrtoglave višine se marsikateremu potniku pošteno zvrti.


#4 Čile, Los Caracoles

 Cesta poteka čez gorovje Andi in povezuje Argentino in Čile. Izpostavljena je ostremu gorskemu podnebju, še bolj problematični pa so zelo ozki in smrtno nevarno zavoji.


#5 Kolorado, Million Dollar Highway

 Avtocesta 550 ni tako nevarna kot ostale na seznamu, a jo slabe vremenske razmere in pomanjkanje zaščitnih ograj, vseeno uvrščajo na seznam najbolj nevarnih. Zaradi čudovite pokrajine, ki se razpostrira ob cesti, sicer dobi precej vzdihljajev občudovanja, a tudi kar nekaj tistih bolj prestrašenih.


#6 Indija, Srinagar - Leh (Zoji La Pass)

 Ta cesta povezuje Leh in Kašmir in je tako grozna, da je težko gledati že samo posnetek, če se nekdo drug pelje po njej. Zelo je strma in ozka, po njej pa ne samo, da se vozijo avtomobili, temveč se sprehajajo tudi živali.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del