Quantcast
Radio1_v_zivo


Pismo moža: "Telo moje žene se je po porodu za vedno spremenilo"
Ljubezen in odnosi | 21. 7. 2017 5:49
Preberi moževo sporočilo svoji ženi, ki je postalo pravi HIT na socialnih omrežjih
Ključne besede:     pismo    mož    žena    carski rez    nosečnost    brazgotine    otrok    rojstvo    
Mož iskreno o svoji ženi

Nosečnost je za vsako žensko nekakšno "drugačno stanje". Za nekatere ženske je to blaženo stanje, za druge je nosečnost težka, kakorkoli že - ena stvar je sigurna: Žensko telo se med nosečnostjo spremeni, na takšen ali drugačen način.

 

Nekatere srečnice izgledajo kot da ne bi nikoli rodile, vendar pa ženska ve, kakšne spremembe je doživela. Večina žensk, poleg največjega blagoslova v naročju, na svojem telesu nosi tudi strije ali razvlečeno kožo na trebuhu, kot spomin na nosečnost in pričakovanje otroka. Blaženo stanje! Brez razmišljanja o mukah, zelo verjetnih komplikacij in strahovih.

 

Na raznih internetnih portalih, forumih in družabnih omrežjih, lahko vse večkrat vidimo fotografije žensk po porodu, katerih telo se je spremenilo, pod njimi pa je veliko negativnih komentarjev.

 

Imeti poleg sebe žensko, ki je 9 mesecev nosila, hranila in pričakovala tvojega otroka, ki mu je srce bilo pod njenim, je nekaj najlepšega. Zato ni pravično, da vidiš na njej le strije na trebuhu ali brazgotino, ki je nastala zaradi carskega reza. Novinar in pisec Brett Ortler je zato mnoge moške na svojem portalu Fatherly pozval k drugačnemu razmišljanju. 

 

"Da, telo moje žene se je spremenilo ..."

 

Preberi del teksta, ki ga je napisal in objavil. To bi morala prebrati vsaka ženska in moški!

 

Kaj sem rekel svoji ženi, potem ko se ji je telo spremenilo po porodu? Absolutno nič. Seveda se nosečnost ne zgodi sama od sebe. Tako da sem tudi sam odgovoren za spremembe, ki so se zgodile na njenem telesu. Ko si zaželiš imeti otroka, verjetno sanjaš, kako bo to oseba, ki bo šla na Mars, ali izumila zdravilo za neozdravljivo bolezen itd. Takrat tudi ženo "zadolžiš" in ji na nek način rečeš: "Hej draga, želim, da devet mesecev nosiš mojega otroka. To bo dramatično spremenilo tvoj um in osebnost, prineslo pa bo tudi trajne spremembe na tvojem telesu. Dobila boš mleko in zredila se boš."

 

Imava dva otroka, toda moja žena je bila štirikrat noseča. To je 26 mesecev vse skupaj oziroma dve leti čudnih in mučnih sprememb, posledic dojenja in brazgotin od carskega reza. Razjasnimo nekaj. Da, telo moje žene se je spremenilo, potem ko je rodila najinega otroka. Pa kaj potem? O kakšnih spremembah sploh govorimo? Ona je še vedno ista ona - bojevita rdečelaska!

 

 

Moram povedati, da ... Tudi moje telo se je spremenilo. Ko sva se poročila, sem bil star 27 let. Dvigoval sem uteži, tekel ... Danes je edino, kar dvigujem, moja hči, ko se v dnevni sobi igrava aviončke in edino vprašanje zame te dni je, ali naj vzamem 3 kose pice ali 6.

 

 

 

Ideja o tem, da bi kritiziral svojo ženo je zelo odvratna, ker je zelo sebična in površinska. 

 

Razmišljaj na tak način: Recimo, da je tvoj prijatelj, s katerim vedno igraš nogomet, dolgo časa na bolniški, v tem času pa pridobi veliko teže in mora posledično na operacijo želodca. Zagotavljam ti, da ne boš razmišljal o tem, kako bodo izgledale njegove trebušne mišice po operaciji. Edino, kar bi si želel je to, da se čim prej pozdravi. Rekel bi mu tudi: "Stari, preživel si!"

 

Razlika tega scenarija in scenarija o nosečnosti je edino v tem, da je tvoja žena na svet "prinesla" novo osebo. In to ne katerokoli, temveč tvojega otroka

 

Obožujem telo svoje žene po porodu, zato ker vsakič, ko ga pogledam, vidim v njem svojo družino in moja družina je tisto za kar je vredno živeti vsak dan v življenju. Obožujem jo tudi zato, ker je kljub vsem mojim napakam, ki sem jih naredil, še vedno ob meni!

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del