Quantcast
Radio1_v_zivo


Zaradi srečanja voditeljev na Brdu pri Kranju bo ta vikend ponekod na Gorenjskem oviran promet
| 1. 6. 2017 11:04
Upoštevajte navodila policistov ter svetlobne in zvočne opozorilne znake vozil iz spremstva.
Ključne besede:     Policija    Brdo    srečanje voditeljev    predsedniki    modre luči
Srečanje bo v soboto na Brdu pri Kranju.

Ta vikend bo na Brdu pri Kranju potekalo srečanje Brdo-Brijuni procesa, ki se ga bodo udeležili številni voditelji držav. Zato bo med 2. in 4. junijem ponekod na Gorenjskem oviran promet. Upoštevajte navodila policistov ter svetlobne in zvočne opozorilne znake vozil iz spremstva. 
Srečanje voditeljev Brdo-Brijuni procesa, ki se ga bo udeležilo večje število predsednikov držav in ministrov za zunanje zadeve, bo v soboto, 3. junija 2017, na Brdu pri Kranju. Nekatere prihode delegacij pričakujejo že v petek, 2. junija 2017, posamezni odhodi delegacij pa so predvideni tudi v nedeljo, 4. junija 2017.
Udeleženci srečanja bodo potovali v varovanih kolonah s policijskim spremstvom, zato voznike, ki bodo v teh dneh vozili po cestah na Gorenjskem, opozarjamo, da morajo upoštevati navodila policistov ter svetlobne in zvočne opozorilne znake vozil iz spremstva. Pričakujemo, da bo promet na relaciji med Letališčem Jožeta Pučnika Ljubljana, Brdom pri Kranju in Bledom v teh dneh povečan. Zaradi potovanja varovanih kolon s policijskim spremstvom se bodo izvajale krajše mobilne zapore. Da bi zagotovili čim boljšo pretočnost vozil in varnost udeležencev v cestnem prometu, bodo promet na tej relaciji urejali policisti. 
Policijska vozila za spremstvo varovane kolone so označena z rdečimi in modrimi lučmi. Vozniki se morajo ob srečanju s takšnim vozilom ustaviti in se umakniti z vozišča, varovani koloni pa omogočiti neoviran in prost prehod. Z vožnjo lahko nadaljujejo takoj, ko mimo njih zapelje zadnje policijsko vozilo, označeno z modro lučjo. Opozarjajo, da morajo vozniki upoštevati navodila policistov ter svetlobne in zvočne opozorilne znake vozil iz spremstva. 
Hkrati Policija obvešča vse udeležence v cestnem prometu, da bo v soboto, 3. junija 2017, z Odredbo o prepovedi prometa na cestah v Republiki Sloveniji od 8. do 22. ure prepovedan promet vseh vozil, ki prevažajo nevarno blago v cestnem prometu. Omejitev velja na cestah od Spodnjega Brnika proti Kranju, na cesti A2 od Vodic do Lipc in na relaciji od Lesc do Bleda. Odredba bo objavljena v Uradnem listu RS.

Kako naj ravna voznik, ko se sreča z vozili s prednostjo oz. spremstvom?

http://policija.si/index.php/preventiva-/prometna-varnost-category-blog/63713-kako-naj-ravna-voznik-ko-se-srea-z-vozili-s-prednostjo-oz-spremstvom
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del