Quantcast
Radio1_v_zivo


Župan Maribora po obisku Kitajske
| 4. 4. 2017 10:02
Podpisal dogovor o sodelovanju med šanghajsko investicijsko pisarno in mariborskim Uradom za gospodarske dejavnosti
Ključne besede:     Kitajska    Maribor    župan
Župan Maribora dr. Andrej Fištravec na obisku na KItajskem.
Župan Maribora dr. Andrej Fištravec na obisku na KItajskem.

Župan Mestne občine Maribor dr. Andrej Fištravec je z vodstvom investicijske pisarne Shanghai Invest podpisal dogovor o sodelovanju med šanghajsko investicijsko pisarno in mariborskim Uradom za gospodarske dejavnosti pod okriljem katerega deluje Invest in Maribor.

Pretekli teden se je delegacija mariborske občine na čelu z županom dr. Andrejem Fištravcem mudila na delovnem obisku kitajskih mest Peking, Xi'an in Šanghaj.

V Pekingu je potekalo srečanje z veleposlanikom Republike Slovenije, kjer je tekla beseda o aktualnih in bodočih potencialnih investicijah, srečanje z investicijsko družbo in s večjo turistično družbo, kjer je bilo govora o razmerah na kitajskem trgu glede turističnih potovanj v Evropo in kako pristopiti k promoviranju. 

Župan dr. Andrej Fištravec se je sestal s predstavniki šanghajske zbornice CCPIT, kjer so govorili o nadaljnjem sodelovanju in o možnostih predstavitve slovenskih podjetij v letošnjem decembru na Brand EXPO 2017, kamor so povabili tudi mariborska podjetja. Na sestanku z vodstvom investicijske pisarne Shanghai Invest je bil podpisal dogovor o sodelovanju med šanghajsko investicijsko pisarno in mariborskim Uradom za gospodarske dejavnosti pod okriljem katerega deluje Invest in Maribor, katerega namen je promocija investicijskih projektov in start-up podjetništva. Podana je bila tudi pobuda, da bi se konec leta 2017 ali v začetku leta 2018 v Šanghaju organiziral poslovni dogodek, na katerem bi se predstavljala slovenska in kitajska podjetja, ki želijo pridobiti interes šanghajskih investitorjev pri izvajanju njihovih projektov. V sklopu obiska občine Šanghaj je potekal tudi sestanek z odgovorno osebo za mednarodno politiko Šanghaja. Potekalo je tudi srečanje z eno največjih svetovnih tekstilnih družb, s predstavniki podjetja CEPC so govorili o možnostih investicij v turistično infrastrukturo v Mariboru in posameznimi predstavniki podjetij, ki so se meseca novembra predstavili v Mariboru in ki se zanimajo za poslovno sodelovanje z mestom Maribor. Na občini Šanghaj je tekel pogovor o poglobljenih odnosih Maribora s Šanghajem in z njihovo mestno četrtjo Songjang, so zaipsiali v sporočilu za javnost.