Quantcast
Radio1_v_zivo


ZOBOBOL: S tem trikom bo bolečina izginila v rekordnem času!
Radio 1 priporoča | 27. 3. 2017 5:52
Potrebuješ le dve sestavini in zobobol bo čudežno izginil!
Ključne besede:     zobobol    trik    bolečina    sestavine    pomoč    zobje
Nadležni zobobol

Zobobol je nekaj, kar je občutil že skoraj vsakdo izmed nas in velja za enega najbolj zoprnih, bolečih in nadležnih bolečin v telesu. Gre za bolečino, ki jo je težko prenašati in se z njo še težje spopadati. Ljudje pa ponavadi z obiskom zobozdravnika še odlašajo in se tolažijo s tem, da bo bolje. Če tudi sam spadaš med to sorto ljudi, si pomagaj s tem receptom, ki ti bo pomagal le začasno in ti omilil bolečine. 

 

Pomembno: Tovrstni recepti pomagajo le v primeru, da ukrepaš takoj, ko začutiš rahlo bolečino v zobu in dlesni. Če s tem odlašaš, se vse razboli in je obisk zobozdravnika nujen.

 

 

 

Recept, ki bo pregnal zobobol v rekordnem času!

  

Ko je bolečina v zobu zelo močna, je ta trik kot nalašč zate, saj jo bo odpravil v rekordnem času. Mešanico si lahko pripraviš sam, baje pa podobna obstaja tudi v lekarni. Ker pa večina ljudi prisega na domače recepte in se lekarnam izogiba, je tukaj kratek in učinkovit recept, da bo zobobol samo še preteklost.

 

 

 

 

Sestavini:

 

1/2 žlička klinčkov

1/2 žličke kokosovega olja

 

 

Priprava:

 

Vse skupaj premešaj, da dobiš gladko snov. Nato jo s posodico vred, kjer si snov zmešal, postavi v hladilnik in pusti nekaj časa tam.

 

Zatem vzemi palčko za ušesa in si z njo pomagaj nanesti snov na zob, ki te boli. (Lahko razmažeš tudi po bolečih dlesnih).

 

 

 


 

 

Zakaj klinčki in kokosovo olje?

 

 

Klinčki v sebi zadržujejo analgetik evgenol, ki je močan in s svojim antiseptičnim delovanjem uničuje bakterije in preprečuje infekcijo. 

 

Kokosovo olje pa služi kot antibakterijsko sredstvo. Seveda ti bo ta mešanica pomagala le za nekaj časa in če bolečina ne poneha, moraš nujno obiskati zobozdravnika.

 

 

 

2. MOŽNOST 

Nekaj klinčkov položi na boleči zob in čvrsto zagrizi. Tako skušaj držati 15 minut ali še bolje kar 30 minut. Bolečina se bo postopoma zmanjševala, sčasoma pa popolnoma prenehala.

 

ČESA NIKAKOR POČETI: Aspirina nikoli ne uporabljaj tako, da ga daš direktno na zob in čakaš da se raztopi. 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del