Quantcast
Radio1_v_zivo


8 NEOPAZNIH znakov, da je tvoj TELEFON čisti ponaredek!
Radio 1 priporoča | 17. 3. 2017 13:45
Najbolj bodi previden, če kupuješ preko spleta!
Ključne besede:     telefon    ponaredek    original    razlike    neopazno
Previdno, če kupuješ preko spleta!

Živimo v svetu, kjer ponaredki niso nobena novost in so nekaj čisto običajnega. So ljudje, ki na veliko nakupujejo ponaredke, ki na prvi pogled ne izgledajo nič drugače od originala in plačajo zanje pol cene manj.

Vse lepo in prav, dokler ne pride do nakupa stvari, kjer prisegamo na znamko in kakovost, po katerih proizvajalci slovijo. Ponarejevalci telefonov so na svojem področju izredno pazljivi in naredijo telefon, ki na prvi pogled ne izgleda nič drugačen od originala.

 

 

NAPAKA ŠT. 1: Logotip znamke telefona 


 

 

 

Logo je tisti, ki predstavlja celoten telefon, zato proizvajalci delajo na tem, da mu posvetijo čimveč pozornosti ter prepoznavnosti v svetu. 

Na sliki lahko vidiši, da se ponaredek od originala loči po fontu črk, obliki, debelosti in razmiku med črkami. Če nisi dovolj pozoren, razlike sploh ne opaziš.

 

 

 

NAPAKA ŠT. 2: Linije niso gladke in lepo oblikovane

 


 

 

Polnilec za telefon, ki je originalen nima ''ponesrečenih'' napak, kot je tale na sliki, ki izgleda čisto nedolžna. Proizvajalci priznanih znamk nikoli ne varčujejo na materialih in vedno poskrbijo, da izdelke izdelujejo le iz najboljših in dajo velik poudarek na detajle. Polnilci za telefon so iz plastičnih ali aluminijastih materialov, ki morajo biti gladki, brez karšnihkoli, čudnih ali izstopajočih delov, linij in obrob.

 

 

NAPAKA ŠT. 3: ''Nogica'' za v vtičnico je drugačna 

 


 

 

Če je tvoj telefon ponaredek, lahko to opaziš že pri vtičnih ''nogicah'', ki ne bodo imele odebeljenega dela linij, ki malce štrli stran. Vse bo narejeno v enem kosu, kar ni prav.

 

 

NAPAKA ŠT. 4: Usb vtikača se razlikujeta po velikosti in barvi logotipa

 

 

 

 

Pri USB vtičnicah pa moraš imeti še večjo pozornost. Originalen vtič je malce krajši in ima bolj nežno sivo obarvan logo, kar je pri ponaredku čisto drugače: bolj temen in preveč viden. 

 

 

NAPAKA ŠT. 5: Razlike na hrbtni strani telefona

 

 

 

 

Morda se na prvi pogled res ne opazi bistvene razlike, ampak, če pogledaš še enkrat je očitno. Kamera ima okoli leč drugačno obliko, tisti črni kvadratek zraven, kjer je lučka pa je popolnoma drug. Vidiš?

 

 

 

NAPAKA ŠT. 6: Vtičnica za vhod

 

 

 

 

Vtičnica za polnjenje telefona, pa je še eden izmed znakov, da s tvojim telefonom nekaj ni v redu. Bistvene razlike v obliki sicer ni, a če pogledaš dobro, vidiš, da sta obrnjeni popolnoma drugače.

 

 

 

NAPAKA ŠT. 7: Škatla telefona

 


 

 

Če je telefon ponarejen, se lahko težava začne že pri samem pakiranju. Proizvajalci velikih znamk, vedno poskrbijo, da je tudi škatla, v kateri se nahaja telefon, narejena profesionalno in ima predvsem lastnost zaščite telefona med transportom.

 

Če je telefon ponarejen, pa so napake sledeče: Ovoj na robovih škatle je čudno nabran, linije so neravne in izgledajo zgubane.

 

 

NAPAKA ŠT. 8: Razlika v kameri in lučki

 


 

 

Iphone je tudi eden izmed tistih, ki jih še kako radi ponarejajo in so pri tem zelo uspešni, saj napak ne opaziš zlakha. Na sliki lahko vidiš razliko med kamero in lučko na levi srani.

 

 

 

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del