Quantcast
Radio1_v_zivo


14 dejstev, ki jih o ŽENSKAH zagotovo nisi vedel
Radio 1 priporoča | 8. 3. 2017 4:28
Številka 11 bo presenetila celo ženske! :)
Ključne besede:     dan žena    rože    odnosi    moški    ženske
Zanimiva dejstva, ki jih morda o nežnejšem spolu nisi poznal.

Za osmi marec lahko dekle, prijateljico, sestro, mamo, teto ali drugo žensko v svojem življenju nasmejiš s katerim od teh neverjetnih, a resničnih podatkov!

 

Si vedel/a, da…


1. Ženske dnevno izrečejo tri, moški pa šest laži?


2. Ženske dnevno povedo 20.000 besed, moški pa zgolj 7.000?


3. Ženske ne morejo zadržati skrivnosti in jih v povprečju 47 ur in 15 minut po zaupanju  izdajo svoji najboljši prijateljici?

 

4. Ženske mežikajo dvakrat pogosteje kot moški?


5. Ženske pogosteje jokajo? V povprečju se razjokajo od 30 do 64-krat na leto, moški priznajo zgolj od 6 do 17- krat.

 

6. Visokih petk na začetku niso nosile ženske? V 17. stoletju so postale priljubljena moda brezposelnih moških, ki so se tako hvalili s svojim nedelom, šele konec stoletja pa so jih začele posnemati tudi ženske.

 

7. Ženske proizvedejo polovico svetovne hrane? Samo en odstotek zemljišč, na katerih ti pridelki zrastejo pa je v njihovi lasti.  


8. So ženske  izumile neprebojni jopič, požarne stopnice, pomivalni stroj, brisalce vetrobranskega stekla, vegeto in krožno žago.
9. So ženske so izumile tudi pivo. Čeprav danes velja predvsem za moško pijačo, je bilo več tisočletij izključno v domeni nežnejšega spola.


10. 48% žensk vsaj enkrat v življenju hlini orgazem, do 12% žensk pa ga še nikoli ni izkusilo?

 

11. Zaradi hormonov ženske najmanj zapravljajo ravno v obdobju menstruacije, največ pa med ovulacijo ... 


12. Ženske vladajo Sloveniji! No, vsaj kar se številčnosti tiče: Več kot polovico prebivalcev naše države namreč predstavljajo predstavnice nežnejšega spola, v povprečju pa so 3 leta starejše od moških, saj živijo dlje od njih.

 

13. Pozornost Slovenke boš najlažje dobil tako, da zavpiješ »Ana!« ali »Marija!«, saj sta to najpogostejši ženski imeni pri nas. Ane, Marije in druge Slovenke najpogosteje opravljajo poklic prodajalk, emancipirano pa se prebijajo tudi v poklice, ki so nekoč veljali za »moške« - konec lanskega leta je bilo tako v policiji zaposlenih že 16,8% policistk.

14. Slovenke so  v povprečju 5% slabše plačane kot moški kolegi. A kot kaže, jih to ne moti, saj so kljub nižjim plačam s svojim življenjem na splošno bolj zadovoljne!