MASTERCHEF: Deželak in Andrejaš sta ga "brizgnila" na krožnik in ZMAGALA!
20. 02. 2017 ob 17:26
Osem kuharskih dvojčkov in le en zmagovalni PIRE KROMPIR - NAŠ! :)
Ključne besede: Masterchef, Miha Deželak, Borut Andrejaš, kuhanje, pire krompir, recepti
Miha Deželak in Borut Andrejaš sta se na povabilo POP TV-ja udeležila prav posebnega MasterChef tekmovanja. V pravi kuharski bitki je sodelovalo 8 radijskih in medijskih ekip in med njimi sta bila tudi naša fanta, Borut in Miha.Ekipe so dobile poseben izziv, ki bo tudi del prve oddaje zdaj že 3. sezone kuharskega šova MasterChef Slovenija, in sicer pripraviti so morale PIRE KROMPIR in to v 20 minutah.Strokovnjo žirijo so sestavljali že znani Masterchef sodniki - Luka Jezeršek, Alma Rekić in Karim Merdjadi, ki so se strinjali, da je najboljši pire krompir prišel prav izpod spretnih prstov Deželaka in Andrejaša. Fanta sta povedala, da sta za pripravo pire krompirja uporabila različne in izredno zahtevne tehnike - od kuhanja, pasiranja, brizganja do same minimalistične dekoracije z grobo mleto soljo. :) Bravo, fanta! :)
Še zmagovalni recept :) Masterchef PIRE krompir (by Miha in Borut)Sestavine:- 4-6 velikih krompirjev (za 4 male porcije)- maslo- mleko- sol- beli poper- dekoracija po izbiri Priprava:Krompir olupiš, narežeš na majhne koščke (da bo hitreje kuhan), opereš in daš kuhat v toliko tople vode, da je krompir prekrit z vodo. Krompir naj vre toliko časa, da je mehak (probajt z žlico). Ne pozabi soliti vode. Vmes, ko se krompir kuha, v ločenih kozicah pogrej mleko in razstopi maslo. Ko je krompir kuhan, ga odcedi in s pasirko pretlači. Po okusu še soli in popopraj (beli poper). Že pretlačen krompir z lopatko za peko prepasiraj čez gosto cedilo, da dobiš gladek pire brez grudic. Po okusu, če je res potrebno, dodaj še sol in bel poper.Prižgi pečico na 180 st. C in na infra grelec od zgoraj. Medtem, ko se pečica greje, dresirno vrečko napolni s pire kompirjem in ga lepo nabrizgaj v ognjevarne keramične posodice. Te posodice daj za par minut v predhodnje ogreto pečico, da se vrh nabrizganega pireja lepo rjavo zabarva.
Postrezi vroče na malem keramičnem krožniku ali drugem krožniku z dekoracijo po želji. Poleg priporočavapečeno jajčko na oko in kremno špinačo. Dober tek!Čas priprave: 20 min.