Quantcast
Radio1_v_zivo


Fantastični razlogi, zakaj danes ostati doma in prihraniti kup denarja!
Radio 1 priporoča | 25. 6. 2017 4:16
Vse imaš pred nosom, pa sploh še nisi opazil!
Ključne besede:     Slovenija    izlet    razlogi    prelepo    obisk    narava
Si že obiskal Triglav in postal zavedni Slovenec? (Foto: Matevž Petrovič)

Slovenija, od kod lepote tvoje? Zveni pesem, ki jo najverjetneje pozna vsak Slovenec in ji lahko s ponosom le prikima. Slovenija je majhna, vendar to ni ovira, da se ne bi pohvalili s prelepo naravo, ki jo obdajajo mogočni gozdovi, fascinantne gore, reke, mesta, gradovi in različne dediščine, ki so se ohranile skozi čas.

 

Oglej si, nekaj prelepih slik naše male državice, ki ti bodo dale idejo, kam se lahko odpraviš med prazniki ali vikendi in preživiš fenomenalno izkoriščen dan v vseh letnih časih.

 

Tukaj ti predstavljamo le del izletniških točk, ki jih lahko doživiš v Sloveniji, ne da bi za njih odštel veliko denarja.

 

 

BLED

 

Imamo prelep blejski otok, ki je v vseh letnih časih kot iz pravljice. Na vrhu otoka, na urejeni terasi stoji srednjeveška, v baroku prezidana cerkev. Je priljubljena turistična točka, nanj pa so organizirani vsakodnevni izleti s pletnami - tradicionalnimi blejskimi čolni.

 

 

 

 

 

POSTOJNSKA JAMA

 

 

Imamo neverjetno prelep podzemni svet, ki sliši na ime Postojnska jama, kjer je raziskanih kar 24.120 m podzemnih rovov. Ta kraški jamski sistem velja za drugega najdaljšega v Sloveniji in je največja turistična jama na Dinarskem krasu. 

 

 

Foto: Matevž Petrovič

 

 

Obisk nudi prav posebno doživetje in je nekaj, kar si boš zapomnil za večno. Če še nisi obiskal te fascinantne jame, je skrajni čas, da to storiš in si razširiš obzorja.

 

 

Foto: Matevž Petrovič

 

 

PREDJAMSKI GRAD

 

 

Predjamski grad je danes zelo obiskana turistična točka v Sloveniji, ki jo obišče več tujcev, kot pa Slovencev. Sprehod skozi grad je enkratno doživetje, kjer v notranjosti domiselno postavljene lutke ponazarjajo življenjski utrip nekdanjega srednjeveškega gradu.

 

 

Foto: Matevž Petrovič

 

 

FERRARIJEV VRT V ŠTANJELU

 

Vrtni park ima zaradi svojih kulturnih, krajinskih, umetnostno arhitekturnih in zgodovinskih lastnosti izjemno poseben pomen za Slovenijo in je zato razglašen za kulturni spomenik državnega pomena. Sprehod po Ferrarijevem vrtu lahko obiščeš kadarkoli in uživaš v sproščenem sprehodu ter razgledu, ki ti ga nudi.

 

 

Foto: Matevž Petrovič

 

 

OTOČEC

 

Razgled z otoka Otočca v zgodnji jutranjih urah, je primeren za vse tiste, ki se radi sproščate v mirnem okolju.

 

Foto: Matevž Petrovič

 

 

LJUBLJANA

 

 

Center Ljubljane nudi široko paleto zanimivih stvari, med drugimi tudi številne dobre restavracije in lokale za razvajanje brbončic. 

 

 

 

 

 

REKA SOČA

 

Je prelepa reka v zahodni Sloveniji in izvira iz kraškega izvira v spodnjem delu pobočja Velike Dnine. Teče po preoblikovani dolini Trente in nato skozi Bovško kotlino. V preteklih letih je bila večkrat prizorišče velikih mednarodnih tekmovanj v kajaku. Raj za ljubitelje vodnih športov, ribiče, fotografe in tudi tiste, ki iščejo sprostitev v naravi.

 

Kot zanimivost: Leta 2007 je Disney na njenih brzicah posnel celo nekaj prizorov iz filma Zgodbe iz Narnije.

 

 

 

 

TOLMINSKA KORITA

 

 

Tolminska korita so najnižja in najbolj južna vstopna točka v Triglavski narodni park in najpomembnejša naravna znamenitost Tolminske občine.

 

 

Foto: Matevž Petrovič

 

 

VINOGRADI

 

 

Imamo prelepe vinograde, kjer lahko spiješ žlahtno kapljico najboljšega vina, se družiš s prijatelji in doživiš prelep izlet v svetu vinogradništva.

 

 

 

 

 

FASCINANTNE GORE in HRIBI

 

Imamo prelepe gore, ki navdušujejo tako staro kot mlado. Pohodništvo je nekaj, kar lahko navduši vsakogar in ga sprosti z dihanjem svežega gorskega zraka.

Spodaj lahko vidiš razgled s Ciprnika v zimskem času, ko je obsijan s soncem.

 

 

Foto: Matevž Petrovič

 

 

Fascinantni razgledi z Jalovca, ki je 6. najvišji vrh v Sloveniji.

 

 

Foto: Matevž Petrovič

 

 

Predajanje užitkov in lovljenje razledov na gorski ''plaži.'' (Jalovec)

 

Foto: Matevž Petrovič

 

 

TRIGLAV

 

 

Triglav, ki s svojimi 2.864 metri velja za najvišji vrh Slovenije. Velja pa tudi pravilo, da naj bi vsak zavedni Slovenec vsaj enkrat v svojem življenju ''priplezal'' na vrh, se pravi do Aljaževega stolpa.

 

 

Foto: Matevž Petrovič

 

 

SMUČIŠČA

 

V Sloveniji imamo veliko smučišč, kjer se lahko sproščaš ob drvenju po zasneženih progah obdanimi z naravo in dihaš svež gorski zrak. Na sliki je Vogel, ki je pozimi priljubljen med smučarji, poleti pa med pohodniki ter ostalimi ljubitelji narave.

 

 

 

 

SLAPOVI

 

Slap Kozjak, je najvišji in najbolj prepoznaven slap na potoku Kozjak, ki se pri Kobaridu izliva v reko Sočo.

 

 

Foto: Matevž Petrovič

 

 

ZELENCI

 

Zelenci so naravni rezervat in so ime dobili ravno zaradi svoje izrazito zelene barve. Jezerska voda ima stalno temperaturo okrog 5 - 6 °C. 

 

Zelenci v zimskem času

Foto: Matevž Petrovič

 

 

Zelenci v poletnem času

Foto: Matevž Petrovič

 

 

 

NEVERJETNA NARAVA

 

Prelepa Logarska dolina obdana s prelepimi gozdovi in gorami, je izvrstna za obisk tako poleti, kot tudi pozimi.

 

 

Foto: Matevž Petrovič

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del