Quantcast
Radio1_v_zivo


Študentski domovi Univerze v Mariboru
| 12. 1. 2017 11:56
Dodaten razpis do desetega februarja
Ključne besede:     Študenti    razpis    Univerza
  Prošnjo za sprejem je mogoče oddati do 10. februarja.
Prošnjo za sprejem je mogoče oddati do 10. februarja.

Študentski domovi Univerze v Mariboru obveščajo, da je objavljen dodatni razpis za sprejem študentov v domove za študijsko leto 2016/2017. Prošnjo za sprejem je mogoče oddati do 10. februarja 2017 prek elektronske vloge na spletnem portalu eVŠ (http://portal.evs.gov.si/bivanje). Razpis in vse dodatne informacije v zvezi s prijavo za bivanje so objavljene na spletni strani Študentskih domov UM (www.studentskidomovi.um.si).

Na razpis se lahko prijavijo državljani Republike Slovenije s statusom študenta in se izobražujejo po študijskih programih, ki se izvajajo kot redni ali izredni študij najmanj tri dni v tednu; niso v delovnem razmerju, samozaposleni oziroma samostojni podjetniki; povprečni bruto dohodek na člana družine v preteklem letu ne presega 150% povprečne bruto plače na zaposlenega v RS v istem obdobju, imajo stalno prebivališče oddaljeno najmanj 25 km od kraja študija in niso izključeni iz študentskega doma.

Študentski domovi Univerze v Mariboru, ki se nahajajo v petih naseljih (v bližini fakultet in centra mesta), nudijo študentom 2.867 ležišč, od tega 629 ležišč v enoposteljnih sobah. Poleg ugodne cene bivanja (med 67 in 138 evri na mesec), nudijo študentom številne ugodnosti, od sob z neomejeno uporabo interneta in priključkom za CTV, souporabe kuhinj in kopalnic, možnosti uporabe pralnega in sušilnega stroja, pa vse do uporabe sob za študij, obštudijsko dejavnost, možnosti uporabe športnih objektov in najema parkirnega mesta v garažnih hišah na Lentu in Smetanovi.