Quantcast
Radio1_v_zivo


Do vznožja Pohorja po dveh progah
| 10. 1. 2017 10:12
Odpira se Čopka, v Marpromu zadovoljni
Ključne besede:     Pohorje    smučanje    Čopova proga
 Ob progi do snežnega stadiona bo od 12. januarja smučarjem na razpolago tudi manj zahtevna Čopova proga.
Ob progi do snežnega stadiona bo od 12. januarja smučarjem na razpolago tudi manj zahtevna Čopova proga.

Po zelo uspešno izpeljanem tekmovanju za Zlato lisico so v javnem podjetju Marprom zadovoljni, da so bili pri organizatorjih prepoznani kot strokoven in zanesljiv partner, ki je ustrezno pripravil progo, na kateri so se minuli vikend merile najboljše smučarke na svetu.

Ob tem za naslednje dni napoveduje odpiranje novih prog in nadaljnji dober obisk.

Kot so sporočili iz podjetja, so v času, ko so morali zaradi Zlate lisice zapreti snežni stadion, za običajne smučarje veljale ugodnejše cene dnevnih vozovnic. Že v naslednjih dneh pa bodo odprli dodatne proge, so dodali.

Zelo nizke temperature so jim namreč omogočile, da lahko trenutno zasnežujejo tudi Čopovo progo, to pa pomeni, da bodo imeli kmalu odprti kar dve progi do doline. Ob progi do snežnega stadiona bo od 12. januarja smučarjem na razpolago tudi manj zahtevna Čopova proga.

Da Mariborsko Pohorje velja za zelo priljubljeno smučarsko destinacijo, po besedah Marproma dokazuje tudi dober obisk v dosedanjem delu sezone. Do konca leta 2016 so ob 2000 sezonskih vozovnicah prodali prek 7000 dnevnih in večdnevnih smučarskih vozovnic. Z odprtjem dodatnih prog pa na mariborskem in areškem delu Pohorja tudi v nadaljevanju sezone pričakujejo spodbudne rezultate.

"Še naprej se bomo trudili, da bodo naše smučarske proge čim bolje urejene. Zavedamo se, da bomo le s kakovostnimi progami in dodatno ponudbo na pohorske strmine privabili še več smučarjev. Prav to pa je eden od naših glavnih ciljev v aktualni zimski sezoni, v katero smo vstopili kot dolgoročni koncesionar na Mariborskem Pohorju," je dejal Bernard Majhenič, direktor podjetja, ki je v času Zlate lisice skrbelo tudi za brezplačne avtobusne prevoze iz središča Maribora pod Pohorje.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del