Quantcast
Radio1_v_zivo


NKBM in KBS banka tudi uradno združeni
| 3. 1. 2017 12:56
Po Poštni banki zdaj še slovenska podružnica Raiffeisen Bank
 V prihodnjih mesecih se bodo postopki združevanja nadaljevali.
V prihodnjih mesecih se bodo postopki združevanja nadaljevali.

Nova Kreditna banka Maribor in KBS banka sta, potem ko sta tik pred koncem leta s strani Evropske centralne banke prejeli dovoljenje za pripojitev slednje, od danes tudi uradno združeni v enotno banko. NKBM si je lani že pripojila Poštno banko Slovenije, zdaj pa pod svoje okrilje združuje še nekdanjo slovensko podružnico Raiffeisen Bank.

Kot so pojasnili v Novi kreditni banki Maribor (NKBM), bodo vse obveznosti in pravice sedanje KBS banke prenesene na NKBM, ob združitvi pa bo poslovanje za stranke nemoteno, zato obisk banke za komitente zaradi te spremembe ni potreben. Z združitvijo bo banka še okrepila položaj in nadaljevala z uresničevanjem ambicioznih načrtov skupnih lastnikov obeh bank.

S povezavo obeh bank bodo stranke postopoma pridobile širšo ponudbo sodobnih bančnih storitev po njihovi meri, z mrežo poslovalnic, razvejano po vsej državi pa jim bo združena banka kmalu še bližje in bolj dostopna, sporočajo iz banke, ki je že nekaj časa v lasti ameriškega sklada Apollo in EBRD.

Kot so danes pojasnili, ima združena banka zdaj 70 bančnih poslovalnic in 17 poslovnih enot za gospodarske družbe, od septembrske združitve s PBS pa posluje tudi na več kot 500 poštah in pogodbenih poštah. NKBM je tako banka z največjo poslovno mrežo in s 13,3-odstotnim tržnim deležem druga največja banka v Sloveniji.

V prihodnjih mesecih se bodo postopki združevanja nadaljevali. V načrtu je poenotenje informacijskih sistemov, postopoma pa bodo prenesli račune strank nekdanje KBS banke v sistem NKBM. O datumu prenosa, novi številki bančnega računa in vseh dodatnih informacijah bodo stranke pravočasno obvestili.