Quantcast
Radio1_v_zivo


FOTO: 11 ljudi, ki so v letu 2016 bili naš navdih!
Radio 1 priporoča | 1. 1. 2017 14:26
Oni so nam vlili upanje, da dobri ljudje še obstajajo
Ključne besede:     navdih    ljudje    2016    novo leto    upanje
Ljudje, ki so nas navdahnili v letu 2016

Tile ljudje in plemenita dejanja, ki so jih naredili v letu 2016, ti bodo zagotovo povrnili vero v človeštvo, če si jo morda kdaj izgubil. Če gledaš na svet kot kruto okolje, v katerem vlada veliko slabega in krutega, saj navsezadnje na Kitajskem vsako leto mučijo in pobijejo na milijone psov, številni otroci gredo v posteljo lačni, medtem ko se vrže približno 40 % hrane v smeti, ameriški predsednik pa javno ponižuje ženske in se s tem še celo hvali ... potem ja, lahko gledamo na človeštvo kot na kruto raso.

 

Toda kljub vsemu slabemu, se lahko osredotočimo tudi na dobre stvari, ki se dogajajo na našem lepem planetu. Mogoče ti bodo ti ljudje vlili upanje in te navdušili, da boš videl, da ni vse samo slabo na našem planetu. 

 

 

#1 Oče in sin sta rešila več kot 30 psov, ki so izgubili dom zaradi poplave v Teksasu.

 

 

 

#2 Marc Ching je žrtvoval svoje blagostanje in celo utrpel nasilje, samo da bi lahko rešil na tisoče psov, ki so bili planirani kot pojedina na enem od kitajskih pasjih festivalov.

 

 

 

#3 Drew Broderick je preuredil tovornjake v mobilne tuš kabine za brezdomce.

 

 

 

#4 Svetovni prvak v boksu Manny Pacquiao je zgradil 1000 domov za revne v Filipinih.

 

 

 

#5 Danka Anja Ringgren Loven, ki dela kot humanitarka, je rešila tega 2-letnega fantka. Njegova starša sta ga pustila umreti, ker sta bila prepričana, da je čarovnik.

 

 

 

#6 12-letni fant se je naučil šivati, samo zato, da je lahko zašil več kot 800 plišastih igrač za bolne otroke.

 

 

 

#7 Tale stevardesa je šla čez meje nemogočega samo zato, da bi lahko posvojila potepuškega psa iz druge države, ki je čakal na njo pred vrati letališča.

 

 

 

#8 Zavetišče za živali in dom starejših občanov iz Arizone sta se združila, da bi lahko rešila oboje - in živali in starejše ljudi.

 

 

 

#9 Imam je odprl vrata mošeje za potepuške mačke, zato da bi imele toplo zavetje in prenočišče.

 

 

 

#10 Tale 8-letni deček, po imenu Thomas Moore si je 2 leti puščal dolge lase, da bi lahko naredil lasulje za otroke, ki imajo raka.

 

 

 

#11 Olimpijski tekačici sta na cilj pritekli zadnji, ker se je ena ustavila, da bi pomagala svoji "nasprotnici". Na koncu pa sta se vendarle lahko uvrstili v finale. 

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del