Quantcast
Radio1_v_zivo


Šentilj z novim hotelom
| 15. 12. 2016 15:21
Mond v sklopu igralniško-zabaviščnega centra
Ključne besede:     Hit    Mond    Šentilj
 35 sob in 5 apartmajev je opremljenih z različnimi detajli vinskega sveta.
35 sob in 5 apartmajev je opremljenih z različnimi detajli vinskega sveta.

Ahac Pinter, vodja igralniško-zabaviščnega centra Mond.
PRENESI DATOTEKO
Ahac Pinter, vodja igralniško-zabaviščnega centra Mond

V  družbi Hit so odprli nov, energetsko učinkovit in moderno zasnovan hotel Mond v sklopu istoimenskega igralniško-zabaviščnega centra v Šentilju. Minister Počivalšek poudarja, da gre za pomembno pridobitev slovenskega turizma brez pomoči države. V Hitu so projekt zaključili v predvidenih časovnih in finančnih okvirih. Z novim hotelom, ki na stičišču štajerskih vinskih poti piše novo zgodbo, širijo trge in nadaljujejo razvoj zaokroženih turističnih destinacij. 

V družbi Hit so se za investicijo v izgradnjo hotela Mond odločili v skladu z razvojnimi smernicami stacionarnega igralništva, ki so usmerjene k podaljševanju bivanja gostov in s tem ustvarjanju dodatne realizacije, tako z igralništvom kot trženjem dodatnih storitev v igralniško-zabaviščnih centrih in izven njih, v lokalnem okolju.

Skupna vrednost investicije v izgradnjo hotela Mond znaša 4,8 mio EUR, predvidena navadna doba vračanja investicije bo trajala 6,5 let. Arhitekturna zasnova je delo arhitekturnega biroja Omnia Arhing, gradbena dela pa je v devetih mesecih izpeljala družba Pomgrad.  

 »Ocenjujemo, da bomo s hotelom Mond lahko pridobili dodatnih 18.000 obiskov igralnice in okoli 2,5 mio evrov prihodkov letno,« pravi Ahac Pinter, vodja igralniško-zabaviščnega centra Mond.

Nov hotel, ki vsebinsko zaokroža in povezuje ponudbo na destinaciji Štajerska, predstavlja protiutež in hkrati omogoča še tesnejše sodelovanje in kroženje gostov znotraj in med posameznimi Hitovimi destinacijami. Posledično pa tudi zmanjšanje odvisnosti od italijanskega tržišča. Tržne aktivnosti centra Mond bodo odslej še aktivneje usmerjene na nove, bolj oddaljene trge (v smeri Dunaja, Zagreba, bivše države Jugoslavije, charterji iz južnih italijanskih pokrajin …), na goste z višjo kupno močjo, prav tako pa pričakujejo večje učinke iz naslova tranzita.  

Rdeča nit hotela, ki je z igralnico Mond združen celovit igralniško-zabaviščni center, so vinske zgodbe, ki jih na stičišču prepoznavnih vinskih poti slovenske in avstrijske Štajerske ne manjka. Arhitekturna rešitev in elipsasta oblika objekta v spomin prikličeta okoliške griče pokrite z vinogradi.  

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del