Quantcast
Radio1_v_zivo


Pravljično Celje 2016
| 28. 11. 2016 10:43
V Celju so v nedeljo prižgali praznično razsvetljavo
Ključne besede:     Pravljično Celje    prižig luči    Zavod Celeia Celje    božično novoletni sejem    silvestrovanje
 Praznične luči
Prižiga praznične razsvetljave v Celju se je udeležila velika množica ljudi. (foto: Gregor Katič)

V Celju so v nedeljo prižgali praznično razsvetljavo. Na ulicah v svetlobnih zavesah gori več kot 48 tisoč led lučk, na svetlobni zavesi na stavbi celjske občine 19.200 lučk ter na smrekah in drevesih po mestu 42 tisoč lučk. Del praznične okrasitve je tudi 5 svetlobnih napisov, 12 svetlečih krogel in 400 okraskov. V mestu je postavljenih tudi 30 smrek, največja je pred stavbo celjske občine na Trgu Celjskih knezov in na Krekovem trgu. Prav tako mestno središče krasi adventni venček, ki so ga izdelali dijaki Srednje šole za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje. Vsako adventno nedeljo do božiča bodo na venčku prižgali po eno svečko. Praznično razsvetljavo bodo ugasnili 7. januarja.

 

V nedeljo so v mestu odprli tudi božično novoletni sejem, na katerem sodeluje 28 ponudnikov. Sejem bo odprt do 31. decembra vsak dan od 10. do 19. ure, med večerni koncerti pa tudi dlje.

 

S prižigom praznične razsvetljave so se tudi uradno začele prireditve v sklopu Pravljičnega Celja 2016. Tudi letos so na Zavodu Celeia Celje pripravili bogat program s številnimi brezplačnimi koncerti na prostem, ponovno pa bo 16. decembra zaživela tudi Pravljična dežela. V Celju so letos pripravili nekaj novosti, med njimi tudi pravljična doživetja v avli in na balkonu Muzeja novejše zgodovine Celje ter darilne bone Dobimo se v mestu, ki jih bodo v Turistično informacijskem centru na Glavnem trgu začeli prodajati 1. decembra. Ena od bolj zanimivih novosti pa je video mapping Dežela snežakov, ki se bo odvijal na pročelju Celjske mestne hranilnice na Krekovem trgu v soboto, 24. decembra ob 22. uri, in v soboto, 31. decembra ob 0.10 uri. Izvajalec video mappinga bo ekipa Gangl productions, ki je zasnovala video mapping za letošnji muzikal Veronika Deseniška.

 

Dogodki v sklopu Pravljičnega Celja se bodo zaključili 31. decembra z velikim silvestrovanjem. Celjani bodo letos silvestrovali na Krekovem trgu s skupino Rok'n' band.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del