Quantcast
Radio1_v_zivo


Kranj gosti plezalno elito!
| 25. 11. 2016 9:08
Kranj bo ta konec tedna, 26. in 27. novembra, prizorišče sklepne tekme svetovnega pokala v športnem plezanju v težavnosti.
Ključne besede:     Kranj    športno plezanje    dvorana Zlato polje    Tomo Česen
Zasedba slovenske reprezentance v športnem plezanju na SP Kranj 2016_foto Luka Fonda

Kranj bo ta konec tedna, 26. in 27. novembra, že enaindvajsetič prizorišče sklepne tekme svetovnega pokala v športnem plezanju v težavnosti. Med več kot 120 tekmovalci iz 23 držav bo tudi 19-članska slovenska ekipa, ki se bo za lovorike potegovala ob podpori domačega občinstva. Ob bleščečih rezultatih naše reprezentance v letošnji sezoni in bogatem spremljevalnem programu se v dvorani Zlato polje obeta pravi športnoplezalni spektakel.

Svetovni pokal v športnem plezanju 2016, ki ga Planinska zveza Slovenije organizira pod okriljem Mednarodne zveze za športno plezanje (IFSC), se bo že tradicionalno sklenil v dvorani Zlato polje v Kranju. "Prijavljenih je 121 tekmovalcev iz 23 držav, še več kot lani. Na štartni listi je 53 deklet in 68 fantov," je razkril vodja svetovnega pokala Kranj 2016 Tomo Česen ter predstavil tekmovanje in urnik. V soboto, 26. novembra, se ob 9. uri začnejo kvalifikacije moških, ob 14. uri sledijo kvalifikacije žensk, isti večer ob 20. uri bo polfinale. Nedelja, 27. novembra, je rezervirana za finale z začetkom ob 16.10. "Računam na močno podporo gledalcev. V ženski konkurenci imamo že našo zmagovalko v skupnem vrstnem redu, imamo pa veliko priložnost, da prvič v zgodovini dobimo še domačega zmagovalca v skupnem seštevku pri moških. V igri so naši tekmovalci, kar upam, da je zadosten razlog, da bo prišlo v dvorano dovolj gledalcev in bo vzdušje pravo, kot vedno," je še dodal Česen.

Letošnja novost je bogat spremljevalni program, ki vključuje ustvarjalne delavnice za otroke, mini olimpijado s Foksijem, ogled plezalnih filmov iz arhiva Festivala gorniškega filma ter zabaven izziv za navijače - tekmovanje "močni prsti" na plezalni trening deski. "S tem želimo na dogodek pritegniti več mladih in otrok ter jim dati priložnost, da pridejo v stik z najboljšimi športnimi plezalci na svetu. Pripravili smo dvodnevni plezalni spektakel, na katerem bo vsak našel nekaj zase, finale je že tradicionalno vrhunec tekme, posebno povabilo velja tudi na sobotni polfinale, kjer se prav tako obeta zelo atraktivno plezanje najboljših na svetu," je poudaril generalni sekretar PZS Matej Planko ter omenil, da velja pohiteti z nakupom vstopnic, saj je za nedeljski finale na voljo le še 600 oz. slaba polovica vstopnic. Na voljo so na sedežu Planinske zveze Slovenije v Ljubljani ter na prodajnih mestih Eventima po Sloveniji in na spletu, s posebnim popustom za člane PZS in AS Kluba ugodnosti, do 23. novembra si je mogoče vstopnico za oba dneva zagotoviti po ceni nedeljske. Nakup vstopnic bo mogoč tudi ob vhodu v dvorano Zlato polje (razen če bodo razprodane).

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del