Quantcast
Radio1_v_zivo


Skozi glasbo izražajo svojo kreativnost
Radio 1 SLO | 11. 10. 2016 23:12
Imperij Band napada s pesmijo 2068
Ključne besede:     za več slovenske glasbe    mare bačnar    imperij band    dare acoustic
Mare Bačnar & Imperij band

Dare Acoustic in skupina Imperij
PRENESI DATOTEKO
Za več slovenske glasbe

Tokrat je Mare zopet gostil več gostov in sicer so bili na obisku skupina Imperij in Dare Acoustic.

 

Začetki skupine Imperij segajo v konec leta 2013, po velikih kadrovskih spremembah pa v postavi Jure Salobir - vokal, kitara, Katarina Kurtjak - klaviature, vokal, Peter Horvat - kitara ter Julij Klemenc - bobni delujemo od poletja 2015. Leto dni kasneje se nam na basu pridruži tudi Matjaž Petek. Smo ena redkih neuveljavljenih rock skupin, ki igramo izključno avtorsko glasbo s slovenskimi besedili. Čeprav smo v osnovi rock band, pa se v naših skladbah prepletajo različne podzvrsti, od rock`n`rolla, pop rocka, pa tudi indie rock ter alternativa.?? Leto 2016 je za nas zelo pomembno leto. Začeli smo z live nastopi, podpisali smo pogodbo z Dallas records za dva albuma, končno smo dobili tudi basista, jeseni pa pričakujemo tudi izid našega prvenca.

Mare je v studiu poklepetal s Katarino, Petrom, Julijem in Juretom, Matjaž pa je bil žal službeno odsoten.

 

Pa še nekaj besed o drugem gostu:

 

Dare Acoustic je novomeški glasbenik, ki se ga marsikdo spomni prav po lanski himni Škisove tržnice Študentske fore, s katero je pokazal, da zna ustvarjati inovativno, pozitivno in življenjsko glasbo. Njegovi pričetki segajo že v leto 2003, kjer je začel kot vodilni član rock skupine Noisebreak. 

Tokrat pa se na slovenski glasbeni sceni predstavlja s pesmijo Na dekici, s katero napoveduje tudi izid novega albuma. Pravi, da ne gre za ljubezenski komad, gre pa za zaljubljeni komad, kateri sporoča, da se tudi neuresničene ljubezni lahko lepe. Pesem je optimistična in pozitivna, a hkrati se v besedilu začuti malo nevolje. 

Glasba, besedilo in aranžma je v celoti delo Mareta.

Videospot za pesem pa je prav tako zanimiv, saj je posnet v Južno afriški republiki ter na Podpeškem jezeru v Ljubljani.

 

Dare Acoustic & Mare Bačnar

 

Za pesem skupine Imperij Band lahko glasuješ na Facebook strani oddaje Za več slovenske glasbe. Ta teden pa lestvica izgleda tako:


1. Nushy - Na drugi strani

2. Enjoy Your Privacy - Soseda

3. D'NeeB - Dnep

4. Ditka - Drugi breg želja

5. Jardier - pieces

6. Anzhe - Pozitiven song

7. Balladero – Zlati čas

8. Maja Založnik & Moonshine - You are my life

9. Muff – Where you left me

Carpe Diem – Tapete

 

Predlog:    Imperij – 2068

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del