Quantcast
Radio1_v_zivo


Univerza v Mariboru
| 23. 9. 2016 11:52
Po Timesovi lestvici tudi letos najboljša slovenska univerza
Ključne besede:     Maribor    Univerza    Lestvica
 Univerza v Mariboru po Timesovi lestvici tudi letos najboljša slovenska univerza.
Univerza v Mariboru po Timesovi lestvici tudi letos najboljša slovenska univerza.

Univerza v Mariboru se je na lestvici Times Higher Education World University Ranking (THE) v letu 2016-2017 uvrstila med 600 najboljših univerz na svetu in tako tudi letos zasedla prvo mesto med slovenskimi univerzami.

Timesova lestvica ocenjuje, kako univerze uresničujejo svoja temeljna poslanstva na področjih poučevanja, raziskavanja, vpliva njihove znanstveno-raziskovalne in umetniške dejavnosti, prenosa znanja v gospodarstvo in mednarodne vpetosti. V razvrščanje je bilo vključenih več kot 1.300 najboljših svetovnih raziskovalnih univerz, ki jih je Times povabil k sodelovanju, podatke o 980 najbolje uvrščenih univerzah pa je objavil ta teden. Med njimi sta tudi Univerza v Mariboru in Univerza v Ljubljani, ki se je uvrstila med 800 najboljših.

»Rezultati Timesove lestvice potrjujejo to, da je Univerza v Mariboru kvalitetna univerza. Postajamo osrednja razvojna institucija, ki se povezuje z gospodarstvom in skupaj s partnerji ustvarjamo center trajnostnega razvoja širše regije. Naši visokošolski učitelji, raziskovalci in drugi zaposleni, predvsem pa naši študenti delajo dobro in kvalitetno. Zato se želim ob tej izjemno pozitivni novici zahvaliti vsem, ki so prispevali svoj pomemben del v mozaik tega našega uspeha. Naj nam je to vzpodbuda za še boljše delo v prihodnje«, je po objavi rezultatov povedal rektor Univerze v Mariboru prof. dr. Igor Tičar.