Quantcast
Radio1_v_zivo


Lepe ženske z razlogom izbirajo manj atraktivne moške?
Radio 1 priporoča | 28. 9. 2016 16:01
Psihologija tukaj je zelo zanimiva
Ključne besede:     lepota    razmerje    odnos    moški    ženske
Lepi ljudje izbirajo manj privlačne ljudi

Čeprav to zveni precej površno, znanstveniki trdijo, da lepi ljudje namerno izbirajo manj privlačne partnerje, da se jim ni treba preveč truditi okrog njih. Namreč tisti, ki se smatrajo za lepše, so prepričani, da se bo manj lep partner dodatno trudil, da bi jih zadržal, medtem ko njim tega ni treba početi, ker mislijo, da je njihov izgled dovolj v zvezi.

 

Raziskavo je opravil Joshua Oltmanns z univerze v Kentuckyju v ZDA. Našel je 73 parov, ki so bili pripravljeni sodelovati v raziskavi. Med ostalim je preučil tudi, koliko se vsak partner trudi, da bi bila zveza stabilna. Nekateri so prilagodili svoje obnašanje temu, da njihov partner ne izgubi interesa za njih in najde koga drugega. 

 

Psihologija je tukaj zanimiva. Če bi se slučajno zgodilo, da bi ti atraktivni partnerji lahko postali všeč komu drugemu, se bo ta manj atraktiven partner postavil po robu in bo dal vedeti temu, ki hoče omrežiti njegovega partnerja, da je to njegov "ulov" in da nima tukaj kaj iskati.

 

Na primer moški, ki imajo lepe ženske (in obratno) bodo bolj pogosto na preži, na nek način pregledajo vse okoli sebe, da bi konkurenco spoznali pravočasno in jo odgnali stran. Ženske, ki so prepričane, da izgledajo boljše od svojih partnerjev, so priznale, da uživajo v pozornosti, ki jim jo partnerji namenijo. Nekatere prav zaradi tega izberejo manj privlačne moške, hkrati pa trdijo tudi, da to nima prav nobene zveze z njihovim materialnim statusom. 

 

Kakorkoli že, prilagoditi obnašanje do nekoga, na osnovi njegovega fizičnega izgleda, je povsem zgrešeno. Obstajajo ljudje, ki se po nekaterih normah smatrajo za lepe, a se z njimi ne da pogovarjati, ker so precej površinski,ne zanima jih veliko v življenju, razen seveda njihovega fizičnega izgleda, za druge pa jim ni mar itd.

 

Po drugi strani, ljudje, katere družba smatra za manj atraktivne, so lahko bolj zanimivi, dobri in iskreni, tako da bo vsak normalen raje z njimi preživljal čas. Ne glede na to za kakšne igrice gre v zvezi, kalkuliranje ali podcenjevanje partnerja se ne bo dobro končalo, niti ne bo vodilo v kvalitetno in iskreno zvezo.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del