Quantcast
Radio1_v_zivo


Tekači in kolesarji v Mariboru
| 9. 9. 2016 10:29
V Mariboru bo v soboto množični prvi mestni tek
Ključne besede:     Tekači    kolesarji    Maribor    Športna zveza Maribor
 tekači
V Mariboru bo v soboto teklo več kot 1200 ljudi.

Športna zveza Maribor v soboto pripravlja letošnjo največjo tekaško prireditev v štajerski prestolnici, Mariborski mestni tek. Tekačem bosta na voljo dve razdalji, in sicer tek na pet in tek na deset kilometrov, v slikovito progo pa so vključili prepoznavne naravne in kulturne znamenitosti Maribora. Pot bo peljala s Trga Leona Štuklja, mimo Grajskega trga do mestne občine in mimo stadiona Ljudski vrt ter po drugih ulicah v središču mesta.

 

Sobotna športno-rekreativna prireditev bo hkrati nosila tudi dobrodelno noto, saj bodo organizatorji ob pomoči udeležencev zbirali denar za Zvezo prijateljev mladine Maribor.

 

Še nekoliko bolj zahtevna, a še vedno rekreativna prireditev, pa bo v soboto na Pohorju, kjer bo potekalo popotovanje gorskih kolesarjev od Kop do Areha. Udeleženci se bodo zbrali zgodaj zjutraj pri spodnji postaji Pohorske vzpenjače in v športnem parku v Rušah, od koder jih bodo nato organizatorji s kombiji prepeljali do Grmovškovega doma na Kopah. Ljubitelji gorskega kolesarstva se bodo na 45 kilometrov dolgo pot, ki običajno zahteva šest do sedem ur počasne vožnje, nekaj hoje in vključuje kar nekaj postojank, odpravili ob deveti uri zjutraj.

 

Od Grmovškovega doma na višini 1377 metrov se bodo kolesarji povzpeli proti Črnemu vrhu, s 1543 metri najvišji točki Pohorja, od koder se bodo spustili proti Ribniški koči. Pot bodo nadaljevali s spustom do prevala Šiklarica in proti Lovrenškim jezerom. Sledila bo vožnja mimo spodnje postaje Mašinžage pod Roglo do koče na Pesku. Po lažji malici bodo pot nadaljevali po makadamski poti preko Klopnega vrha proti Šumiku, nato pa jih čaka še zadnji vzpon proti Arehu.