Quantcast
Radio1_v_zivo


15 razlogov, zakaj moraš večkrat obiskati svojo babico
Radio 1 priporoča | 6. 9. 2016 10:21
Vzemi si čas zanjo, kot si ga ona vedno zate
Ključne besede:     babica    ljubezen    vnuk    skrb    objem
Babica želi za nas le najboljše

Ena prvih stvari, ki te spomni na tvoje otroštvo, je preživljanje časa pri babici. Ona je tista, ki je skrbela zate od malega in nič ji ni bilo odveč storiti zate. Vedno je poskrbela, da nisi bil lačen niti žejen. Pri njej se je vedno našlo ogromno hrane in zate je poskrbela tako kot bi bil v hotelu s 5 zvezdicami. V zameno ni nikoli zahtevala od tebe nič, ampak le lepo besedo in spoštovanje. Kljub temu da si sedaj odrasel in imaš zelo malo prostega časa, je prav, da jo obiščeš in ji nameniš nekaj minut.

 

Babičin dom je eden tistih, ki je najbolj priljubljen na celem svetu. Ona je tista, ki ima mizo polno dobrot in iz njenega doma nikoli ne boš odšel lačen.


 

Vedno te bo vesela in sploh ni važno, ob kateri uri jo obiščeš. Pri njej so zate vrata vedno odprta.

 

 

Rada te ima neglede na to kakšen si ter te nikoli ne obsoja.

 

 

Tudi, če te kdaj pokritizira, naredi to zato, ker ti želi dobro. 

''Joj, koliko ličila si si nanesla na obraz? Ko te bo videl fant, bo pobegnil stran!''


 

Če imaš slab dan, te bo razvedrila in ti povedala kakšno prigodo iz njene preteklosti.


 

Vedno je iskrena in ti iz srca pove, kaj ti želi. Njene želje so dobra popotnica za tvoje življenje in dobro je, da jih jemlješ resno. Prav tako ti bo povedala kakšno misel, pri kateri boš rekel: ''To ima pa še kako prav!''

 

 

Njena izbira darila je vedno prava. Pomisli na to, kaj potrebuješ in kaj ti bo prišlo prav.


 

Tudi kadar ti v življenju kakšna stvar ne uspe in se ti zalomi, je ona tista, ki se zate veseli vsakega uspeha ter te spodbuja.


 

Ponavadi je tvoja mama tista, ki te je ali te še vedno preganja, da moraš vstati iz postelje medtem, ko babica želi, da še malo odspiš: ''Pusti jo še malo počivati, no. Saj vidiš, da je zelo utrujena.''


 

Kadar je dobre volje, to tudi pokaže in zapoje kakšno staro pesem ali zapleše. Leta so namreč le številka.


 

Ima veliko starejših prijateljic, s katerim preživlja prosti čas, ampak nobena ni tista, ki bi lahko nadomestila tvoje mesto. Ves čas te ima v mislih in razmišlja o tebi.


 

Babica je tista, ki je tvojega klica vedno vesela in ji s tem polepšaš dan.


 

Tako zelo te ima rada, da je pripravljena zate narediti vse. Ti poslati tudi kakšno smešno sporočilo, kljub temu da ne zna čisto upravljati z vso to tehnologijo.


 

Včasih, ko ti želi pomagati, naredi kakšno smešno stvar, ki ti morda ni najbolj všeč ... npr. zakrpa tvoje raztrgane hlače.


 

Spoštuj svojo babico in jo imej rad. Kajti babica je ena sama, zato je prav, da si vzameš čas zanjo, preden ti čas vzame njo.


 

 

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del