Quantcast
Radio1_v_zivo


Hčerki ukazala, da iztisne zobno pasto na krožnik in jo s tem naučila pomembne lekcije
Radio 1 priporoča | 26. 8. 2016 9:38
"Ko je izpraznila tubo, sem ji rekla, da mora pasto vrniti nazaj v njo"
Ključne besede:     hčerka    mama    zobna pasta    lekcija    facebook
Hčerko naučila pomembne lekcije

Amy Beth Gardner je rekla svoji hčerki, naj sede, vzame v roke zobno pasto in jo izprazni na krožnik. Tega ni naredila iz dolgočasja, temveč da bi svojo hči pripravila na šolo ter jo naučila pomembne življenjske lekcije.

 

"Moja hčerka gre jutri v šolo. Kupili smo nove uniforme, uredili njeno omarico ter jo presenetili z novim nahrbtnikom. Toda nocoj, pred spanjem, smo morali narediti še nekaj bolj pomembnega," je zapisala Amy ob sliki, ki jo je objavila na Facebooku.

 

"Potem, ko je Breonna iztisnila vso zobno pasto iz tube, sem ji rekla, naj jo sedaj stlači nazaj v tubo. Potožila je: 'Ampak ne morem in ne bo več isto kot je bilo prej'.

 

Tiho sem čakala, da zaključi, nato pa rekla sledeče: "To zobno pasto si boš zapomnila do konca svojega življenja. Tvoje besede imajo ogromno moč. Ko boš šla v šolo, boš razumela, kakšno težo imajo tvoje besede. Imela boš priložnost izreči besede z namenom, da boš nekoga ranila, ponižala ali užalila. Prav tako pa boš tudi imela priložnost, da uporabiš besede, ki bodo druge ozdravile, opogumile, inspirirale in jim pokazale, da jih imaš rada. Tako kot zobna pasta. Enkrat, ko izrečeš besede, jih ne moreš več vzeti nazaj. Zato pazljivo izbiraj svoje besede, Breonna. Ko drugi ne bodo pazili, kaj izustijo, bodi ti tista, ki bo pazila, kaj izreče. Vsako jutro pazi, da iz tvojih ust pridejo samo pozitivne besede. Naj te ljudje poznajo po nežnosti in empatiji. Izkoristi svoje življenje, da vdahneš življenje svetu, ki to neizmerno potrebuje. Nikoli, ampak res nikoli ne boš obžalovala to, da si izbrala ljubeznivost in prijaznost."

 

Sporočilo te mame je postalo pravi hit, navdušila je številne uporabnike socialnih omrežij. Na Facebooku so jo delili več kot 720.000 krat in skoraj vse reakcije na sporočilo so pozitivne in vzpodbujajoče. 

 

"Odličen nasvet! Otroci v šoli so lahko zelo kruti, bilo bi lepo, če bi se vsi starši na takšen način pogovorili s svojimi otroki," je komentirala neka ženska pod objavo.

 

Seveda pa se je našel tudi kakšen negativen komentar, ki je bil napisan v smislu, da bi Amy svojo hčerko o teh stvareh morala že prej podučiti.

 

Pazljivo izbiraj svoje besede ...

 

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del