LIVE           051300300   0802255         Frekvence
 

''Posel smo začeli v domači garaži''

Luka Jezeršek na zajtrku pri Boštjanu Romihu
Ključne besede: Zajtrk z zvezdami, Boštjan Romih, Luka Jezeršek, priznani kuharski mojster
Na zajtrku je Boštjan Romih gostil priznanega kuharskega mojstra Luka Jezerška, ki se ga prav gotovo spomniš tudi kot sodnika, iz kuharske oddaje MasterChef Slovenija.   Že vrsto let je vodja gostinstva v družinski gostilni Dvor Jezeršek, ki slovi kot ena najboljših v Sloveniji. Posel sta začela oče Franci in mama Sonja. Kuharska pot in družinska tradicija sta se začeli kar v garaži in sicer s kuhanjem malic. Družino sestavljajo 4 bratje: Rok, Jure, Martin in Luka. Vsi štirje so postali tudi lastniki, le najmlajši med njimi pa je direktor. Kljub temu, da je najmlajši, ga upoštevajo in spoštujejo njegove odločitve ter mnenja.  Čeprav imajo fantje izkušenj ogromno, se po nasvet še vedno radi obrnejo kar na očeta. Vsi so v ta posel vpeti že od malih nog in so se za opravljanje gostinstva odločili prostovoljno. Ta posel imajo radi in ga opravljajo z veliko dobre volje.     Jezerškovi so uradno največja kuharska družina v Sloveniji. Luka je z Boštjanom govoril tudi o tem, kako so pravzaprav začeli posel, kakšni so bili začetki, kako vodijo gostilno, kako funkcionirajo kot družina in kako imajo stvari urejene znotraj gostilne. Kot zanimivost je Luka povedal, da imajo celo napisano družinsko ustavo. To je dokument, ki so ga kot družina podpisali med sabo in je pravno zavezujoč. To je ena prvih družinskih ustav, ki so jo Jezerškovi sprejeli.   Imajo tudi hišo kulinarike, ki jo je oče zgradil pred 20 leti in služi še danes. Največji dogodek je bil v letu 2013 Eurobasket, kjer so postregli kar 66.000 lačnih ust. Letno naredijo od 1000 do 1100 dogodkov in so začetniki cateringa v Sloveniji.