Radio1_v_zivo


Si z moškim, ki je še otrok? No, takšno je življenje z njim ...
Radio 1 priporoča | 13. 8. 2016 15:28
Tudi zvezdniki znajo biti otročji v zvezi
Ključne besede:     otrok    moški    ženske    zveza
Znaki, da si v zvezi z otrokom ...

Lucy (32 let) se je navadila na življenje z Jamesom in po njegovih pogojih. Počel je, kar je želel, ven je šel, ko je hotel, Lucy pa je skrbela za gospodinjstvo. Oba sta delala in imela dobri karieri, toda James se ni sekiral preveč za nič, saj je Lucy poskrbela za vse. Takšno življenje je Lucy odgovarjalo, vse dokler ni rodila sina. Takrat pa so se stvari morale spremeniti. Morali so zamenjati avtomobil (coupe), ki je bil čisto neprimeren za otroka, James pa ji je to zameril, češ da je ona kriva, ker se je moral posloviti od avtomobila. Ker se je ona morala ukvarjati z otrokom "na polno", je moral James prevzeti nekatera gospodinjska opravila, vendar se je jezil za vsako stvar, ki jo je moral po novem postoriti po hiši. 

 

- Zameril mi je vsakič, ko se je moral čemu prilagoditi, vsak dan sva se kregala in ko je bil najin sin star 6 mesecev, sva komaj kaj komunicirala. Tako se je Lucy izpovedala za Daily Mail

 

- Lucy je objasnila, da tisto, kar ji je včasih bilo zabavno pri njemu - njegovo igrivo in deško obnašanje, ki jo je večkrat nasmejalo, je sedaj prezirala.

 

Tudi med zvezdniškimi pari je to precej pogost pojav. Courtney Cox je po 11 letih zapustila Davida Arquetta, z besedami: Ne želim biti več tvoja mama.

 

 

 

James ni in ni hotel odrasti. Pravzaprav, strokovnjaki kažejo, da so takšni moški "pogost pojav", na to pa vplivajo številni dejavniki: ne preveč stroga vzgoja - kot otroci dobijo vse, kar si želijo, in pa tudi pozno "vstopanje" v zakon. Takšni moški na ven delujejo zelo zabavni, toda življenje z njimi je lahko prava nočna mora, ker ne priznavajo odgovornosti, ki jih prinaša odraslo življenje. 

 

Če se tudi tebi zdi, da živiš z "odraslim otrokom", preveri znake, ki ti bodo pomagali odkriti, če imaš otroka namesto partnerja:

 

nikoli ne postavi tvojih potreb na prvo mesto, razen, če njemu to ustreza

vedno igra žrtev. Vedno krivi druge za svoje probleme

 vedno išče išče neko razvedrilo pa naj bo to nov avtomobil, gadget ali ekstremni šport

Je neodgovoren in nima kontrole. To se da občutiti pri vseh dolgovih, ki jih ima, je tudi nerealen, ima izpade besa, veliko žura in se zelo nezrelo obnaša do svoje družine.

zelo je občutljiv, če se njemu godi krivica, nima pa občutka, ko jo on dela drugim.

ne vidi globine, vedno gleda na stvari površinsko in nerazume, kaj mu želiš povedati.

izmika se pogovoru s teboj.

 

 

Se da to spremeniti?

 

Strokovnjaki pravijo, da se da tudi to spremeniti. Če želiš ostati s takšnim partnerjem, se moraš zavedati, da ga ti ne moreš spremeniti, lahko spremeniš svoj pristop do njega. Morala boš prenašati njegove izbruhe jeze in ne skočiti na pomoč vsakič, ko jo bo potreboval, je povedala psihoterapevtka Wendy Bristow.

 

 

Johnny Depp in Amber Heard

 

Johnny Depp je tipičen primer "odraslega dečka". Tudi izbor njegovih vlog priča o tem. Medtem ko je bil v razmerju z Amber Heard, so v javnost pricurljala dopisovanja z njegovim asistentom Stephenom Deutersom, ki odkrivajo, da se je Johnny obnašal tako, kot je njemu odgovarjalo.  

 

 

Amber je zapisala: "To je naredil že velikokrat. Tokyo, London (se spomniš tega?!), in vedno ostanem. Vedno verjamem, da bo boljše ... Vedno sem upala, da se bo izboljšal ... in vsake tri mesece, se zopet znajdem v isti situaciji." 

 

"Bil je zgrožen. Ko sem mu rekel, da te je udaril, je zajokal ... On je mali izgubljeni deček. In potrebuje vso pomoč, ki jo lahko dobi ...", je napisal Stephen.