Quantcast
Radio1_v_zivo


Šentrupert praznuje
| 28. 5. 2010 10:17
Osem dni dogodkov in prireditev
Praznik občine Šentrupert
Program dogajanja

Rupert Gole, župan Šentruperta
PRENESI DATOTEKO
Občanom želi prijetno praznovanje in jih vabi na prireditve.

Z današnjim odprtjem razstave projekta mreže regionalnih muzejev na prostem v Barbovi graščini na Veseli Gori se začenja letošnje praznovanje občinskega praznika Občine Šentrupert, ki bo potekalo osem dni. »Za večdnevno praznovanje smo se odločili, ker vsi želijo na nek način doprinesti k občinskemu prazniku in to ni možno organizirati v enem ali dveh dneh. Poskušamo pa tudi prireditve obarvati tako, da je za vsakega nekaj,« je povedal župan Občine Šentrupert Rupert Gole.

Jutri se bo celodnevno dogajanje začelo ob 10. uri s šahovskim turnirjem, nadaljevalo ob 15. uri z dnevom odprtih vrat muzejske zbirke družine Kurent na tako imenovani Janezkovi domačiji in zaključilo ob 20. uri z osrednjo glasbeno prireditvijo v cerkvi svetega Ruperta.

V nedeljo dopoldne se bodo na trgu v Šentrupertu predstavljala društva, strelska tekma bo na strelišču LD Trebelno, ob 12. uri bo na igrišču pri osnovni šoli nogometna tekma, ob 13.30 pa Konjerejsko društvo Šentrupert pripravlja tradicionalno nadvse zanimivo nabadanje klobas v Dragi pri Šentrupertu Praznovanje se bo nadaljevalo v ponedeljek s položitvijo temeljnega kamna za nov vrtec ob 16. uri. .V torek bosta ob 17. uri v Kulturnem domu Šentrupert mag. Bojan Mažgon in dr. Vito Bobek predstavila vizijo in strategijo razvoja Občine Šentrupert, prvič pa bo pokazana tudi karta Občine Šentrupert, na kateri so že nakazani tudi projekti in turistične poti, ki bodo v prihodnje soustvarjali podobo in prepoznavnost občine. Posebej slovesno bo na sam praznični dan, na obletnico dokončanja gradnje farne cerkve, 2. junija. Ob 19. uri bo namreč osrednja kulturna prireditev ob občinskem prazniku s podelitvijo priznanj.

V četrtek, 3. junija, se bo ob 17. uri v šentrupertskem kulturnem domu začela prireditev, na kateri se bo predstavila Osnovna šola dr. Pavla Lunačka, za katero je šolsko leto, ki se zaključuje, prav posebno.

Prihodnji petek bodo v Šentrupertu s posebno popoldansko prireditvijo obeležili 100-letnico knjižničarstva v tem kraju. Ob 16. uri bosta v kulturnem domu  Jože Zupan in Cecilija Žibert predstavila brošuro Prvo stoletje knjižnice Šentrupert.

Prihodnjo soboto, 5. junija, pa bo ob 13. uri v Dragi pri Šentrupertu prikaz spravila krme od leta 1930 do leta 1970, ki ga pripravlja tamkajšnje Etno družabno društvo Draga pri Šentrupertu. Piko na i pa bo praznovanju postavila tradicionalna prireditev Cviček 2010. začelo se bo ob 18. uri, na trgu bo povorka, vinogradniki bodo dali na pokušino nagrajena vina, podelili pa bodo tudi diplome in medalje za nagrajena vina na letošnjem Tednu cvička v Novem mestu.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del